– Ved utgangen av februar er det 102 av 700.000 nettkunder som har fått innvilget fritak for installasjon av ny, automatisk strømmåler. 70 har henvendt seg eller søkt om fritak uten dokumentasjon, sier kommunikasjonsdirektør Truls E.A. Jemtland i Hafslund.

– Vi har respekt for at enkelte nettkunder ønsker å reservere seg, og når NVE, som har pålagt norske nettselskaper å innføre de nye målerne, har åpnet for at nettkunder kan søke om fritak, respekterer vi dette og informerer om muligheten, sier han.

KAN SI NEI: Kan si nei til ny strømmåler av frykt for overvåking

Han sier Hafslund Nett overholder alle gjeldende lover og regler.

– De nye strømmålerne oppfyller alle relevante krav fra nasjonale myndigheter, inkludert kravene relatert til helse i forbindelse med elektromagnetisk energi. NVE har åpnet for at dersom «installasjonen er til vesentlig eller dokumenterbar ulempe for sluttbruker», kan vedkommende søke om fritak i egen bolig og feriebolig. I tråd med NVEs retningslinjer ber vi om en skriftlig søknad med dokumentasjon på at en lege eller psykolog stadfester at kunden har gitt uttrykk for frykt eller ubehag, sier Jemtland.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.