- Planene er kjempespennende. Nå har folk gnåla om at alt bare skjer i sørbygda i mange år. For øyeblikket skjer det noe overalt i Eidsvoll kommune, og endelig tyder mye på at det blir en voldsom utvikling framover. Nå må vi se Sundet og framtida i et lengre perspektiv. Derfor passer det også bra at sentrumsplanen kommer nå, sier Vika.

Han var én av mange tilhørere under onsdagens Sundet-seminar på rådhuset. Der ble blant annet planene for det nye Wergelandskvartalet presentert. Vika er positiv til planene, men synes det er for tidlig å si for mye om byggehøyder, arealutnyttelse og bevaring av gamle bygg vurdert opp mot ny utvikling. Men han er klar på hva som blir viktig på overordnet nivå.

Roser Sundet-planene

- Vi trenger mange folk som bor i sentrum, og må ha et samfunn som lever etter 18.14. Det er det altfor lite av i dag. Det må bygges mange leiligheter og fortettes. I tillegg må det tas hensyn til kultur, eldre bebyggelse, historikk, byggehøyder og forskjønning. Det gjør at vi nødvendigvis også vil få noen kollisjoner. Skal vi få til mer fortetting må vi se på byggehøyder. Det er ikke så mye ledig areal som er flatt i sentrum i dag. Dermed vil det måtte komme noen avgjørelser som går på bekostning av noe. Det vil være naturlig å rive noe for å skape rom for utvikling, poengterer Vika.

- Spennende

Hans Arvid Øberg (Ap) synes planene til Ole Martin Almeli, Eivind Olsrud og Finsbråten-brødrene virker spennende.

- Dere har lagd en modell, og jeg synes dette ser innmari spennende ut. Nå er tiden godt inne for å begynne å utnytte de gode forutsetningene Sundet har. Kanskje vi skal begynne å gjøre Eidsvoll sentrum til by. Jessheim har bystatus, og med 300 nye boenheter i dette prosjektet, flere i Bjørn (Dæhlie, journ.anm.) sitt og andre prosjekter, så begynner det på ligne på noe. Jeg synes dette er veldig spennende, sa Øberg under onsdagens Sundet-seminar.

Høyre sier velkommen

Høyres Jens E. Aalborg er også positiv til sentrums- ­planene.

- Initiativtakerne tenker nytt, spenstig, offensivt og framoverrettet. Det er slik tankegang vi må ha for Sundet framover. Jeg synes dette virker bra og interessant, sier Aalborg.

- Vi er midt i en prosess, og både politikere, planleggere og grunneiere må være omforente. Dette er et innspill, og jeg synes vi skal bruke litt tid på denne prosessen. Vi får se hva vi kommer fram til med sentrumsplanen som vi holder på med i disse dager, sier plansjef Sissel Pettersen i Eidsvoll kommune.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.