– Kommunen har gjennomført flere prosjekter, som den nevnte paviljongen med torget og deler av elvepromenaden, slik den er vist i vinnerutkastet. Det er allikevel gjennomført enkelte større prosjekter, som for eksempel blokka ved Vinmonopolet. Men andre steder har andre utbyggere fulgt etter i større grad enn for Eidsvoll sentrum, foreløpig, sier arealplanlegger Geir Sunde Levang.

Han viser til at ganske mye er bygd, men at dette helst ligger noe utenfor sentrum.

– Dette er for så vidt noe som er felles for andre tettsteder i regionen. Prosjekter realiseres ikke nødvendigvis innenfor sonen man oppfatter som «sentrum». Ut ifra dialogen med utbyggere og fagpersoner som er aktive rundt det som skjer i Sundet nå for tiden, virker det ikke som om det har vært reguleringsplanen i seg selv som en brems. Men mulig det ikke var god timing at man fikk ny plan- og bygningslov omtrent samtidig som reguleringsplanen ble vedtatt. Plutselig var plankartet «gammelt». Sentrale stikkord for at utvikling gjerne ikke har skjedd som ønsket: Markedet, markedsføring og oppfatningen av avstanden til Oslo (E6), sier han videre.

Han framhever at vinnerutkastet først og fremst resulterte i at kommunen fikk utarbeidet en temmelig detaljert og gjennomtenkt reguleringsplan for Eidsvoll sentrum.

– Veilederens hensikt er å gi retningslinjer for utforming av hele gatemiljøet i sentrumsområdet. I tillegg til nevnte formingsveileder, består reguleringsplanen av en illustrasjonsplan og en trafikkplan, som enda mer detaljert illustrerer intensjoner med reguleringsplanen, sier Sunde Levang og legger til at mye av vinnerutkastets intensjoner vil kunne ses igjen i det nye planforslag.

LES OGSÅ: De nye Sundet-planene blir møtt med positiv respons

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.