– Jeg har vel ikke mye tillit til partiene, generelt sett. Politikere lover mye de ikke får til, men de får jo til mye også da, sier Rebecca Brenna fra Råholt, 3.-klasseelev ved Nannestad videregående skole.

Hun stemte på skolevalget, og har også som førstegangsvelger forhåndsstemt og sagt sitt i «det ordentlige valget».

– Jeg hadde egentlig bestemt meg for hvilket parti jeg skulle stemme på for lenge siden, men undersøkte de andre partiene også. Jeg endte på det jeg i utgangspunktet hadde tenkt skulle få min stemme. For meg er helsepolitikk det aller viktigste, sier Brenna.

HELSE og ELDREOMSORG

Emilie Ylven Westgaard, også hun 3.-klasseelev, stemte på skolevalget, og forteller at hun også skal gi sin stemme til det partiet hun mener passer henne best på valgdagen hjemme i Gjerdrum.

– For meg er helse- og eldrepolitikk det viktigste. Jeg hadde ingen problemer med å bestemme meg for hvilket parti som skulle få min stemme. Jeg hadde bestemt meg for lenge siden, og ingen andre partier har greid å overbevise meg, sier Ylven. Westgaard.

Verken Brenna eller Westgaard ønsker å røpe hvilken stemmeseddel de la i stemmeurna.

SV MEST FRAM

På Øvre Romerike hadde SV størst framgang med 3,8 prosent, sammenlignet med skolevalget ved kommunevalget for to år siden.

– Dette har vært en utrolig laginnsats. Mange SU-medlemmer deler denne seieren. Stadig flere unge melder seg inn i SU. Det gir oss styrke til å vokse videre framover. Vi skal kjempe for et grønt og rettferdig Norge, sier Balder Olafsen (SU).

Også 1.-kandidat for SV i Akershus, Nicholas Wilkinson, er fornøyd etter skolevalget.

– Dette er fantastiske resultater. SV går mest fram på Øvre Romerike. De unge vil ta kampen mot de økende forskjellene, og for et grønnere Norge, sier Wilkinson.

Mani Hussaini, AUF-leder og stortingskandidat for Arbeiderpartiet i Akershus, er også godt fornøyd med resultatet.

– Arbeiderpartiet gjør med 29,4 det beste skolevalget i Akershus noensinne. Dette viser at ungdom i Akershus har fått nok av Høyre/Frp i regjering og vil ha en ny regjering som prioriterer 3000 flere lærere i skolen, bedre klimapolitikk og et trygt arbeidsliv foran skattekutt, sier Hussaini,


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.