• POKAL: Juryleder og sjef på Nav Ullensaker, Gry Hosøy, overrakte pokalen til prisvinneren Gaute Heimholt under kåringen torsdag.

– Nå har vi kommet fram til dagens høydepunkt. Nå skal vi avsløre vinneren i jakten på den rauseste sjefen i vårt distrikt, innleder juryleder Gry Hosøy fra Nav.

I salen sitter næringslivsledere fra hele Øvre Romerike, på temamøte i regi av Innovasjons Gardermoen. På bakerste benk sitter en spent, nervøs og grønnkledd butikksjef og venter i spenning. Gaute Heimholt er én av fem finalister juryen valgte ut blant alle de nominerte. Disse har folket stemt på via en åpen avstemning på Facebook.

LES OGSÅ: Rauseste sjef-finalister kåret

Gi en mulighet og ansvar

– Vinneren er god på inkluderende rekruttering, tør å gi de med en hullete CV en sjanse og evner å skape et åpent og inkluderende arbeidsmiljø. Denne sjefen løfter opp og fram de som trenger de, gir dem en mulighet og ansvar. Vinneren er Gaute Heimholt, avslører Hosøy.

Salen bryter ut i applaus. En tydelig glad, stolt og beskjeden prisvinner får overrakt den skinnende pokalen.

– Det var veldig gøy og bli nominert, og overveldende og overraskende å bli stemt til topps. Det er veldig inspirerende og motiverende, sier Heimholt.

Han er butikksjef for 15 ansatte på Kiwi Eidsvoll, hvor han har vært sjef i 3,5 år.

Ser hver enkelt

Under én time etter prisutdelingen er Heimholt tilbake blant frukt, grønt, paller og bæreposer på Kiwi Eidsvoll, og i full gang med å fylle på varer, lage bestillinger og fordele arbeidsoppgaver.

– Hva er suksessoppskriften?

– Oi, det er vanskelig å svare på. Jeg tror det er å tørre og gi alle en sjanse, se potensialet og få fram det beste i dem. Gi dem tillit og ansvar. Jeg er mer opptatt av karakteren og ikke karakterene, sier butikksjefen.

Han bærer pokalen stolt gjennom butikken for å plassere den trygt på pauserommet. Underveis stoppes han spontant av kunder.

– Fy søren, vant du? Gratulerer. Jeg heiet på deg!, sier en forbipasserende.

– Det finnes ingen som deg. Vant du VM?, avbryter en annen.

LES OGSÅ: – Arbeidslivet trenger dem som våger å ta sjansen på å ansette de uten CV

Vinn-vinn-situasjon

Heimholt har en klar oppfordring til andre næringslivsledere,

– Ta sjansen, og gi andre en sjanse. Det skaper en vinn-vinn-situasjon. Det er flott å kunne bidra til å skape arbeidsplasser, samtidig som de er et viktig bidrag for bedriften.

Han suser gjennom porten og inn på det overfylte lageret med pokalen under armen.

– Forresten, jeg hadde ikke klart dette alene. Det er et teamarbeid. Jeg er heldig som har en så raus, varm og inkluderende gruppe kolleger som tar imot våre nye ansatte med åpne armer. Alltid.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.