– De byggeområdene som Fylkesmannen nå sier nei til, ble godkjent av samme instans for to og et halvt år siden, påpeker Madsen.

JA OG NEI TIL SAMME SAK

– Den 10. mars 2015 vedtok kommunestyret kommuneplanen for Eidsvoll, og den ble godkjent av Fylkesmannen. I den planen ligger de boligområdene som Fylkesmannen nå fremmer innsigelse til, opplyser Madsen.

– Riktig nok frarådet Fylkesmannen at vi skulle legge ut boligområde på Ladderud og Tyskerud, men han kom ikke med innsigelse. Manerud/Hjera og Bekkedal sa han ingen ting om, men nå kommer innsigelsene, påpeker han.

FYLKESKOMMUNAL INNSIGELSE

Akershus fylkeskommune derimot kom opprinnelig med innsigelser til Bekkedal/Tyskerud-området, men den ble trukket under mekling.

Dermed opererer den godkjente kommuneplanen med boligområder som Fylkesmannen nå likevel ikke vil tillate bebygd.

– VERST FOR UTBYGGERNE

– Fylkesmannen burde gå i seg sjøl når han først godkjenner og så underkjenner og sier at vi må forholde oss til gjeldende planer, sier Madsen.

– Det er verst som dem som har planlagt å bygge ut disse områdene. De har brukt store summer på å utvikle planene. De måtte være temmelig sikre på å få byggetillatelser når områdene ligger inn i kommuneplanen. Noen bedre garanti kan man vel ikke få, sier Madsen.

– Jeg blir oppgitt. Nå skal vi skrive et omfattende brev til Fylkesmannen, sier varaordføreren.

– OVERSTYRING

Madsen mener Fylkesmannen blander seg altfor mye opp i lokalpolitikken.

– Jeg skjønner myndighetens tilsynsrolle, men dette er overstyring. Dette kan vi ikke forholde oss til. Vi må kunne kreve at Fylkesmannen kjenner kommunene bedre enn dette gir uttrykk for, sier Einar Madsen.

FLYSTØY

Varaordføreren er også oppgitt over andre innspill som forrykker kommunens planer for vekst og utvikling.

– Nå er det kommet nye flystøysoner som omfatter nesten hele sørbygd.

– Det er sannelig ikke lett å være lokalpolitiker, sukker han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.