• Viktig arbeid: Politimester Jon Steven Hasseldal i Øst Politidistrikt har en viktig jobb med å få rullet ut og gjennomført politireformen.

Først var det usikkerhet rundt politiets framtidige lokasjoner. Nå er dette klarlagt og da dukker det opp nye spørsmål. Flere politiansatte EUB har snakket med beskriver en økende grad av usikkerhet i organisasjonen.

– Nå er det stor usikkerhet blant politiansatte. Folk vet ikke hvor de havner, og de vet heller ikke hvem de får som sjef. Lokasjonene er bestemt, men ellers er det mye vi ikke vet, sier Vidar Aasvangen. Han er politiførstebetjent og hovedtillitsvalgt ved Nes lensmannskontor som etter politireformen vil ligge under tjenesteenheten Eidsvoll og Hurdal.

LES OGSÅ: Ber Stortinget sikre videre drift av lensmannskontoret

Ansatte søker stillinger

I disse dager blir alle de politiansatte kartlagt og vurdert. En ny kabal skal legges. På Øvre Romerike står også flere spørsmål ubesvarte. Morten Huse (Ullensaker) og Bjørn Hoff (Nannestad og Gjerdrum) er lensmenn ved hvert sitt kontor i dag. Det er ikke avklart hvem som skal lede den nye og sammenslåtte enheten på Jessheim. I Eidsvoll og Hurdal er Jan Vidar Karlsen lensmann. Opprinnelig hadde Karl-Vidar Solberg denne stillingen. Inntil han i mai i 2015 ble beordret til en prosjektstilling i departementet for å jobbe med politireformen. I forbindelse med politireformen blir Nes lensmannskontor underlagt denne enheten. Mange lurer naturlig nok på hvem som blir leder.

– Heldigvis er det ingen som mister jobben, men vi vet allerede at flere stillinger vil forsvinne. Vi som mellomledere ser for eksempel ikke igjen stillingen vår på noe organisasjonskart. Vi har hørt at de skal snevre inn på antallet ledere. Det vil bli vanskeligere å få lederstillinger og dermed vil det bli stor kamp om de stillingene som lyses ut, sier han.

LES OGSÅ: Trygghet er mer enn låste dører

– Hvilke konsekvenser har usikkerheten for de politiansatte?

– Den har ført til at folk er sin egen lykkes smed. De søker seg fortløpende til stillinger som lyses ut for å styre sin egen framtid og være trygge på hvilke arbeidsoppgaver de får, sier Aasvangen til EUB. – Folk er svært usikre. Reformprosessene tar tid, men når det først skjer noe går det fort. Mange lurer naturligvis også på hvem sjefen blir. All informasjon er god informasjon. Mangelen på det skaper usikkerhet og det er ikke bra for organisasjonen vår. Flere enn tidligere er på arbeidssøking for å sikre seg en jobb de i hvert fall vet hva de gjør i, sier Hans-Kristian Ek, leder av Politiets Fellesforbund Region Øst.

Noen mål for politireformen

  • Et mer tilgjengelig og tilstedeværende politi med god lokal forankring og samhandling.
  • Et mer enhetlig polTrygghet er mer enn låste døreriti som leverer likere polititjenester med bedre kvalitet over hele landet.
  • Et politi med mer målrettet innsats på forebygging, etterforsking og beredskap.
  • Et politi som skaper bedre resultater i en kultur preget av åpenhet og tillit, gjennom god ledelse og aktivt medarbeiderskap. 
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.