- Flere folk er nøkkelen, sier fylkesvaraordfører Lars Birger Salvesen (KrF)
- På Råholt bor det cirka 11.000 innbyggere. Det er stor nok befolkningsmasse for å drive butikk, slik at ikke all trafikken går videre. Slik det er i Sundet nå bor det litt for lite folk her i forhold til å drive bedrift og ha egendynamikk. Det bor cirka 6.000-7.000 innbyggere i Sundet og omegn nå, sier Salvesen til EUB.
Han og familien er bosatt i Vilbergvegen, kun et par minutters sykkeltur fra sentrumsgryta. Salvesen har fulgt debatten om Sundet og Sundets framtid, som EUB har satt på agendaen den siste uka, med stor interesse.
- Befolkningsveksten er veldig stor, både i Eidsvoll og hele Akershus. Sundet har, sammen med Drammen, Norges beste togtilbud i forhold til folketallet. Et så godt utbygd kollektivtilbud, er med på å gjøre sentrum til et attraktivt sted å bo. Men vi ser at mange av tettstedene må ha en viss befolkningsstørrelse før det skal være attraktivt for større næringslivsaktører å etablere seg der. 10.000 innbyggere eller mer må nesten være til stede for at det skal være attraktivt å drive butikk der, sier Salvesen.
LES OGSÅ: Tror flere folk i sentrum er nøkkelen for ny vekst

Mye bra med Sundet

Fylkesvaraordføreren reiser mye rundt i Akershus, og ser ukentlig en rekke større og mindre tettsteder. Han ser at det allerede er mye positivt i Sundet.
- Vi må ikke glemme at det er mange som lykkes bra her nede.
- Hva vil leilighetsprosjektet i Skibladnersvingen bety for sentrum og utviklingen?
- Jeg tror Bjørn Dæhlies prosjekt vil være katalysatoren for resten av sentrumsutviklingen. Han starter ballet i Skibladnersvingen, og da vil flere utbyggere og utviklere følge etter. Ved å få flere mennesker til å flytte hit, vil sentrum drive seg selv, enda mer enn vi ser i dag.
Salvesen har også en klar melding til gårdeiere og tomteeiere.
- Har de økonomi til å drive fram et byggeprosjekt, er det helt greit å satse. Men har de det ikke, vil det helt klart være best for storsamfunnet at de selger det til andre med større økonomiske muskler. Hvis ikke blir de raskt en bremsekloss for utviklingen. Vi har sett flere eksempler på eiere som sitter lenge på tomtene sine, uten å foreta seg noe, poengterer Salvesen.
LES OGSÅ: Over 50 i kø for å kjøpe leilighet i Sundet

Billigere boligpriser

Han mener vi bare har sett starten på boligveksten lokalt.
- Ta Oslo som eksempel. Der er det altfor få leiligheter og boliger tilgjengelig for øyeblikket. Det presser prisene opp, og gjør at mange ikke har mulighet til å være med i budrunder. Dette vil føre til stadig økt tilflytting til steder som Sundet. Her er prisene langt lavere, og du bruker en liten halvtime med tog til Oslo Sentralstasjon, sier Lars Birger Salvesen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.