Blindheim har rettet en interpellasjon til ordføreren der han påpeker at kapasitet for sykehjemsplasser er sprengt og vil være det også etter at Vilberg helsetun er utvidet.

- Allerede nå er det behov for å kjøpe sykehjemsplasser langt utenfor kommunen. Dette er ingen tilfredsstillende situasjon. Dersom kommunen ikke selv planlegger ut fra realistiske prognoser, vil man bli tvunget til å gå til kortsiktige innkjøp som kan bli veldig dyrt, påpeker Blindheim.

Han spør hvor mange sykehjemsplasser som årlig behøves i Eidsvoll de neste ti årene, og om kommunen klarer å utarbeide gode nok prognoser for behovet.

Nå vil Blindheim ha utredet ulike modeller for hvordan man kan få dekket behovet for sykehjemsplasser, både ren kommunal utbygging og drift, et offentlig-privat samarbeid (OPS) eller helt privat drift.

Han vil også fastsette et tidspunkt for når planlegging av et nytt sykehjem i sørbygda skal starte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.