Brubygging på Minnesund hindrer Skibladner fra å seile ned Vorma.

– Det er bare sørgelig, men dette får vi antakelig ikke gjort noen ting med. Det er nok mer samfunnsnyttig å få jernbanebru på Minnesund enn at Skibladner kommer til Eidsvoll, kommenterer Ivar Nakken som er styremedlem i Skibladners venner.

– TA EN TUR NÅ!

– Nå bør eidsvollingene kjenne sin besøkelsestid og ta en tur med båten mens de ennå kan, og komme enda sterkere tilbake når brua er ferdig og båten igjen kan anløp Eidsvoll, sier Nakken.

Sist uke kunne vi fortelle at Skibladner ikke kan seile ned Vorma mens Bane Nor bygger ny, dobbeltsporet jernbanebru på skrå over Minnevika.

– Mens sannsynlig vil seilingsleden være stengt for Skibladner i tre sesonger, opplyser prosjektleder Terje Grønvold i Bane Nor.

NORGES NEST LENGSTE

Brua blir hele 860 meter lang, Norges nest lengste. Beregnet byggetid, med skinnelegging og kjøreledninger, er omtrent fire år, med start i 2019.

Dobbeltsporet gjennom Eidsvoll skal stå ferdig i 2023, og året etter skal det være sammenhengende dobbeltspor i Hamar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.