Førstkommende onsdag arrangerer Eidsvoll Høyre åpent møte om utviklingen i sørbygda.

- Vi har en visjon om at Råholt skal bli en lokal by, et sted for handel og trivsel, der folk møtes og oppholder seg, sier lederen i Eidsvoll Høyre, Christoffer Nyborg.

- Sørbygda er med sine 12.000 innbyggere det største tettstedet på Østlandet som ikke er en by, og nå kommer blant annet 1814-byen i tillegg, påpeker Nyborg.

BYUTVIKLINGSPLAN

- Vi ønsker å følge opp med aktivt å sette Råholts utvikling på agendaen og snakke om de store linjene og mulighetene som ligger i området. Da må vi ha en plan for utviklingen, kall det gjerne en byutvikling. Vi må tørre å satse på Råholt, sier Høyre-lederen.

TRAFIKKLØSNINGER

Ett av de største problemene for Råholt-området er trafikken på Trondheimsvegen.

- Det er naturlig å se på trafikkutviklingen. Trondheimsvegen er en utfordring, sier Nyborg.

Nå snakkes det både om en avlastingsveg vest for Trondheimsvegen helt fra Dal til Eidsvoll Verk, om tilrettelegging av sykkelveger og om en kollektivring for sørbygda.

KOMMUNEDELPLAN

Eidsvoll kommune er i ferd med å utarbeid en kommunedelplan for Råholt der disse elementene vil bli vurdert sammen med nærings- og boligutviklingen.

På møtet onsdag presenterer Sissel Pettersen kommunens planer for området. Hun er plansjef i Eidsvoll kommune.

THONGRUPPEN

Konserndirektøren for eiendom i Thon-gruppen, Tron Harald Bjerke, var sentral under utviklingen av Amfi Eidsvoll.

Se video fra åpningen.

- Han kommer til møtet for snakke om hva som lå bak utbyggingen av butikksenteret på Råholt, og fortelle om hvordan én av Norges største eiendomsutviklere vurderer nyetableringer, hva man vektlegger og hvordan det aktuelle tettstedet bør utnytte dette i sin vekststrategi, forteller Nyborg.

1814-BYEN

Tim Holmvik er en erfaren prosjektutvikler og politiker fra Jessheim.

- Han vil på møtet presenter den gigantiske utbyggingen av 1814-byen på Lundsjordet og komme med synspunkter om hva denne utbyggingen innebærer av muligheter og spin off-effekter for hele Råholt, forteller Nyborg.

RÅHOLT UNGDOMSSKOLE

Møtet finner sted i auditoriet på Råholt ungdomsskole. Det er åpent for alle, og etter innleggene blir det muligheter for spørsmål og innspill fra tilhørerne i salen.

- Vi ønsker ikke å legge noen begrensninger på debatten, sier Christoffer Nyborg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.