Bekken er styremedlem i NAF Øvre Romerike, og har drevet refleksaksjoner siden 1990-tallet.

SKOLEBESØK

Den lokale NAF-foreningen har drevet refleksaksjoner i over 25 år.

I år står besøk ved 11 skoler i Ullensaker, Eidsvoll og Nes på programmet. Barneskolene som har fått eller får NAF-besøk i høst er Åreppen, Eidsvoll Verk, Råholt, Langset, Vilberg, Hovin, Auli, Neskollen, Skogmo, Algarheim og Mogreina.

– Vi inviterer elever på 3. trinn sammen med foreldrene til refleksaksjon på kveldstid, forteller Bekken.

DEMONSTRASJONER

– Vi viser hvor mye lettere det er å se en person med refleksvest enn en mørkkledd person uten refleks. Vi snakker om trafikksikkerhet og deler ut reflekser. Jeg tror dette er et greit tiltak både for elevene og for foreldrene, sier han.

TREDJEKLASSINGER

– Tidligere rettet vi oss til elever på 2. trinn. I høst har vi henvendt oss til 3. trinn. Vi fant ut at aksjonen blir nyttigere når elevene er litt mer modne og engasjerte, forteller Trygve Bekken.

Han er ikke tvil om hva som er mest effektivt i høstmørket.

– Det er refleksvest, sier han,

– Men refleks nederst på høyre bein er også bra når man går på venstre side av vegen, påpeker Bekken.

BRUK REFLEKS

Oppfordringen er i hvert fall klar: Bruk refleks når du som myk trafikant er uten i trafikken etter at det har begynt å bli mørkt!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.