Nylig ble fylkesveg 33 gjennom Feiring kåret til Norges 5. dårligste veg. Nå er deler av strekningen nyasfaltert.

Over 3.000 forslag fra hele landet kom inn til vegkonkurransen i regi av NRK. Til slutt endte fylkesveg 33 helt oppe på 5. plass.

«Vegen er en viktig intern gjennomfartsåre på det sentrale Østlandet som står fram som svært trafikkfarlig og risikofylt. Den er viktig for næringslivet og omkjøringene er avgrenset innenfor et akseptabelt tidsrom», uttalte juryen.

– Nå må du ta deg en tur opp og kikke på vegen. Nå får den ny asfalt, sier Per Fagerli til EUB.

En inspeksjon viser at han har helt rett. Vegstrekningen, som inntil nylig var kjennetegnet av sprekker og huller, har fått ny asfalt.

– Det var i utgangspunktet planlagt 5.600 meter med ny asfalt på fylkesveg 33, men etter tunnelprosjektet er utsatt ble det besluttet å øke strekningen til 8.400 meter da vegen er i dårlig forfatning, sier Einar Hagen i prosjekt drift Akershus i Statens vegvesen. Han legger til at kostnadene til nytt dekke er beregnet til 6-7 millioner kroner.

– Kåringen du henviser til har ikke hatt noe å si, da vi gjør selvstendige faglige vurderinger basert på flerårige dekkeplaner, poengterer Hagen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.