• ØKTE: Det var en ørliten økning til videregående skole i Akershus sammenlignet med i fjor. 93,7 prosent har kommet inn på sitt førsteønske.

Sammen med mannen Pål Mogens kjøpte hun den gamle ungdomsskolen i Hurdal. Planen var å starte Hoppensprett barnehage og privat videregående skole. Barnehagen er godt i gang, men skolen er foreløpig lagt på is.

– OPPSTART – UANSETT

I april uttalte Kragset Furuseth til EUB at skolen starter opp til høsten – uansett hvor mange som søkte. Men fire søkere ble i minste laget.

– Hurdalsungdommen vil ut av kommunen når de er ferdig med ungdomsskolen, mener hun.

Hele sørfløyen i den gamle ungdomsskolen er bygget om til barnehage, mens resten var under ombyggingen og tilrettelegging for videregående skole.

ENDRER PLANER

Men Kragseth Furuseth lukker ikke døra for videregående skole i Hurdal. Hun bare ser på andre muligheter og endrer litt på planene.

– En mulighet er å satse på ei reiseliv/bærekraft-linje. Det er det jo også noe som kjennetegner Hurdal og som er i tiden, sier hun.

Om det blir en slik linje, vil det bli med internatløsning hvor elevene kan bo.

SKOLE PÅ JESSHEIM

Hva som imidlertid er sikkert, er at det blir en Hoppensprett videregående skole på Jessheim med oppstart i august. Skolen har 12 søkere til studiespesialisering, og den ligger i tilknytning til Hoppenspretthallen.

– Vi vil sørge for at elever som driver idrett på høyt nivå skal få tilrettelagt undervisning ved fravær, samt treningsmuligheter både før og etter skoletid, sier Kragset Furuseth.

På Hoppenspretts hjemmeside opplyses det at skolen i stor grad vil ta i bruk digitale verktøy og følge Kunnskapsløftets læreplaner.

I tillegg vil det bli en time ekstra med KRLE, dette fordi den private skolen blir drevet etter kristen formålsparagraf.

FLERE SKOLER

Gjennom sitt firma Hoppensprett AS, driver ekteparet Kragseth Furuseth/Furuseth én barneskole og én ungdomsskole i Ullensaker og én barne- og ungdomsskole på Brårud i Nes. I samme kommune er det tre Hoppensprett-barnehager, i Eidsvoll én og én i Hurdal, i Ullensaker fem, i Sørum én og i Hadsel to. Det samme har Narvik og Austevoll kommune.

23.518 SØKERE TIL VGS

Da søknadsfristen gikk ut i våres, ble det registrert 23.518 søkere til videregående skoler i Akershus. 21.737 av dem har nå fått tilbud om skoleplass.

93,7 prosent av dem som er tatt inn, har fått sitt førsteønske oppfylt. 66 prosent søkte seg til studieforberedende. 

Søkermassen har gått ørlite opp – 78 sammenlignet med 2016. I år var det 1629 søkere til læreplass i bedrift – en økning på 53. Elektrofag har størst økning, mens service og samferdsel har størst tilbakegang av yrkesfagene.

På Romerike har søkningen til studiespesialisering gått ned fra 40,8 prosent til 39,5.

Det er det en liten økning i antall søkere til idrett og musikk, dans, drama. Samtidig ser vi også her en nedgang i antall søkere til Vg1 medier og kommunikasjon. VG1 på Jessheim er én av de skolene som har flest søkere i forhold til elevplasser, ifølge Akershus fylkeskommune.

LES OGSÅ: Turnere fra Hoppensprett til topps

Fakta

Hoppensprett AS eies av ekteparet Lise Kragset Furuseth og Pål Mogens Furuseth.

De eier og driver 17 barnehager rundt om i landet.

En skole i Nes og to i Ullensaker eies av Hoppensprett.

Både skoler og barnehager er private og drives etter kristen formålsparagraf.

Hoppenspretts videregående skole i Hurdal er lagt på is, mens det i Ullensaker starter en videregående skole til høsten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.