Onsdag skrev vi at Senterparti-ordfører John-Erik Vika er oppgitt over planene om å slå sammen dagens 22 Helfo-kontorer til sju innen utløpet av 2020.

FORESLÅTT LAGT NED

Helfo-kontoret i Eidsvoll er blant de mange som er foreslått lagt ned. 13 lokale arbeidsplasser står i fare.

De ansatte er fortvilet. De er lovet jobb ved de gjenværende kontorene, men de ligger langt unna. Derfor frykter de at de må finne seg nytt arbeid. Det blir neppe lett med en gjennomsnittsalder på 53 år.

– EITRANDES OPPGITT

– Jeg er så eitrandes oppgitt over all denne sentraliseringen, uttalte John-Erik Vika da han kommenterte Helfo-forslaget. Han legger skylda på Regjeringen Solberg.

Vika oppfordret alle med tilknytning til regjeringspartiene til å forsøke å påvirke Stortinget og regjeringen slik at kontoret i Eidsvoll kan bestå. Vika oppfordret spesielt stortingsrepresentant Tone Trøen til å kjempe for de lokale arbeidsplassene.

– SKJØNNER SKUFFELSEN

Trøen tar oppfordringen, men ikke hensikten.

-Jeg reagerer på at Vika på refleks snakker om sentralisering. Det største Helfo-kontoret som er foreslått lagt ned, ligger i Oslo, påpeker hun.

– Som eidsvollingen skjønner jeg jo at de som jobber på Helfo-kontoret der er skuffet. Det er ugreit å få arbeidsplassen sin flyttet, sier hun.

RESSURSUTNYTTELSE

– Dette handler om ressursutnyttelse, om effektivisering som gjør at det ikke koster mer enn nødvendig for storsamfunnet. Her er det snakk om kontorer som ikke har direkte publikumskontakt. Ved å ta i bruk ny teknologi, kan oppgavene gjøres på færre steder. Det er kjedelig for dem som rammes, men vi må tåle noen endringer, sier Tone Trøen.

INDUSTRIELL REVOLUSJON

– Vi må gjøre ting mer effektivt, men Senterpartiet hadde jo vært imot den industrielle revolusjonen om partiet hadde fantes på den tida, sier Tone Trøen.

– Vi går inn i trangere tider og har ingen Sareptas krukke å ta av. Sammenslåingene er ikke endelig besluttet, men vi må ønske oss en effektiv offentlig tjeneste slik at vi har penger til sykehusbehandling, flere lærere og generelt bedre tjenester, sier hun.

– Vi beveger oss inn i en ny, digital verden. Da får vi mer penger til de tjenesten som er aller viktigst i samfunnet, sier Tone Trøen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.