• VOLDTEKT: Egil Udnesseter mener detaljreguleringsplanen for Rubis er en voldtekt av Sundet.

Forslaget til «Områdereguleringsplan for Eidsvoll Sentrum ligger nå ute til offentlig ettersyn. Forslagets om lag 650 sider ligger på kommunens hjemmesider, og det oppfordres til å komme med innsigelser.

Derfor inviterte Eidsvoll kommune til folkemøte i Panorama forrige onsdag, for å presentere og diskutere forslaget. Her fikk de 154 frammøtte eidsvollingene en rask og enkel presentasjon av kommunen.

Deretter var det politikernes tur til å komme opp på scenen og diskutere.

– Må komma i gang

Planforslaget skal ifølge kommunen legge vekt på og ta hensyn til framtidig utvikling, samtidig som det bevarer Eidsvolls identitet.

Det hersker noe uenighet om hvorvidt forslaget faktisk ivaretar disse kriteriene, men mange av politikerne og de frammøtte mener at det er viktig at noe skjer nå.

– Det er ikke noe vits i å lage en områdereguleringsplan som bare tar hensyn til det de mest idealistiske mener. Vi må ha med grunneierne. Nå må vi komma i gang i Sundet, sier Anders Klaseie fra Senterpartiet.

Finn Terje Tønnesen fra Fremskrittspartiet stemte i.

– Det er sjelden jeg er så enig med Senterpartiet. Det må være litt tempo, og det må begynne å skje noe her før folk slukker lyset og går over brua, sier Tønnesen.

Plan for framtida

Den nye områdereguleringsplanen vil helt eller delvis erstatte 22 eksisterende reguleringsplaner, Mange av disse er gamle, og de eldste kan spores helt tilbake til 50-tallet.

Likevel er ikke alle som vil forhaste seg. Stein Aarvik og Høyre ville først sende hele planen tilbake til administrasjonen.

– Vi snakker om en plan som skal vare i mange tiår, sier Aarvik, som påpeker at Høyre også vil at det skal skje noe i Sundet snart.

Det var også andre innspill, en diskusjon om antall etasjer opp imot høyden til Sundtoppen, flytting av Femell-gården og så videre.

– Voldtekt av sundet

Til slutt ble det åpnet opp for spørsmål fra salen. Noen lurte på om deres hus kom til å miste utsikten til Vorma. Andre var opptatt av at man ikke bare kan bygge små leiligheter til nyetablerte par eller eldre ektepar.

Egil Udnesseter fra Eidsvoll Høyre var ikke med fra scenen, men hadde et spørsmål fra salen. Han lurte på hvor det ble av lekeplassene og de grønne lungene.

– Detaljreguleringsplanen for Rubis er en voldtekt av Sundet, sa han.

Fakta

  • Forslag til «Områdereguleringsplan for Eidsvoll Sentrum» ligger ute til offentlig ettersyn.
  • Planforslaget er lagt ut på kommunens hjemmeside under «Høringer».
  • Det oppfordres til å sende inn sine innspill.
  • Høringsfristen er 17.06.2018.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.