Nå inviteres fylkes­ordføreren til Nannestad for å motta underskriftene.

- Pasienter og pårørende protesterer mot å flytte Nannestad tannklinikk ut av bygda. Engasjementet er stort, og så langt har mer enn 1000 personer skrevet under for å beholde tannklinikken. De krever at det fortsatt skal være offentlig tannhelsetjeneste i Nannestad sentrum. Brukerperspektivet er helt fraværende i denne saken, sier Petter Gulbrandsen, nestleder for Nannestad bygdeliste.

Engasjementet i Nannestad kom etter at det ble kjent at fylkesrådmannen foreslo å legge ned Nannestad tannklinikk og flytte den offentlige tannhelsetjenesten til Råholt, hvor også Eidsvolls tannhelsetilbud foreslås flyttet. Saken ble, etter at Nannestad-ordfører Hans Thue (Ap) tok opp saken, foreløpig utsatt for videre behandling av fylkestinget i Akershus.

INVITERER FYLKESORDFØREREN

Nannestad bygdeliste vil overbringe resultatet av oppropet til fylkesordfører Anette M. Solli (H), med krav om at det fortsatt skal være offentlig tannhelsetjeneste i Nannestad sentrum.

- Vi inviterer nå fylkesordfører til Nannestad for overrekkelse av oppropet og underskriftene. Fylkesordføreren kan selv velge dag og tidspunkt for overrekkelsen, sier Gulbrandsen.

MINDRE TILGJENGELIGHET

- En flytting til Råholt vil medføre lengre reiseveg og mindre tilgjengelighet for brukerne. Den offentlige tannhelsetjenesten skal sørge for at tannhelsetjenester er tilgjengelige for alle som bor eller oppholder seg i kommunen. Brukerne er barn og ungdom opptil 18 år, psykisk utviklingshemmede, eldre langtidssyke og uføre i institusjon og hjemmesykepleie samt ungdom som fyller 19 eller 20 år i behandlingsåret. Den offentlige tannhelsetjenesten kan i tillegg yte tjenester til voksent betalende klientell, sier Gulbrandsen.

- IKKE HOLDBAR LØSNING

Gulbrandsen mener at de som bor i Nannestad ikke får en holdbar løsning dersom de må reise til Råholt for å få utført sine tjenester.

- Det vil innebære at brukerne vil få store problemer med å få utført sine tannhelsetjenester. Det vil føre til økt biltrafikk og vil være skadelig for miljøet. Det er dyrt for folk å reise så langt. De som ikke har bil vil bli avhengig av kollektivtransport, noe som er dårlig mellom Nannestad og Råholt. Med bruk av kollektivreiser kan det ta opptil fire-fem timer. Forslaget fører til økt fravær fra skole og arbeidsliv. Samfunnsøkonomisk er dette en dårlig løsning, sier Gulbrandsen.

Følg Eidsvoll Ullensaker på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.