• STORFORNØYD: Megler Nadeem Bokhari har aldri opplevd maken i løpet av sin karriere.

Til tross for at aviser og meglere de siste ukene har meldt om «Dramatisk boligprisfall i Oslo» og «Frykter en solid nedgang i boligprisene», er det lite som tyder på at frykten har spredt seg til Øvre Romerike etter torsdagens budrunde på Eidsvoll.

Den 133 kvadratmeter store eneboligen fra 1939, med adresse Holsletta 86, med nesten fem måls tomt hadde en prisantydning på 2,8 millioner kroner. Da budrunden ble avsluttet torsdag ettermiddag ble boligen solgt for 3.950.000 kroner.

LES OGSÅ: Ekspertene tror ikke prisnedgangen vil vare

Sinnssykt og overraskende

– Jeg har aldri opplevd maken i min karriere som eiendomsmegler. Dette er rett og slett helt sinnssykt og utrolig overraskende, sier eiendomsmegler Nadeem Bokhari i Eie Eiendomsmegling Ullensaker.

Boligen ligger langs Østsidevegen, fem kilometer fra Eidsvoll sentrum, og presenteres i annonsens som en «Attraktiv enebolig med landlig tomt i solrike omgivelser i et familievennlig område». Eneboligen ble oppført i 1939 i 2 etasjer, pluss krypkjeller. I tillegg er det uthus og hundehus som skal ha vesentlig svikt i konstruksjoner og trolig er oppført samtidig som boligen.

– Det er en gammel bolig med en standard som ikke er noe særlig å skryte av. uthusene er fallferdige og det er byggeforbud på eiendommen. Det er derfor den store, skjermede og solrike tomten som lokker, sier megleren.

Interesse fra dag én

På visning var det 30–40 personer innom, med 19 personer som skrev seg på liste. Under torsdagens budrunde gikk det hett for seg.

– Det var mildt sagt stressende og intenst. Men veldig gøy! Det er ingen hemmelighet at markedet har kjølnet, og eiendommene har vært tyngre å selge de siste månedene. Derfor er det ekstra stas å se at det fortsatt er mulig å oppnå slike priser, så lenge interessen er stor nok, sier Bokhari.

Bare klipt gresset

Selgeren kjøpte eiendommen i 2014 for 2,4 millioner kroner. Tre år etter sitter han igjen med en gevinst på 1,4 millioner kroner.

– Det eneste vedlikeholdet han har gjort er stort sett å klippe gresset. Så han er naturlig nok svært fornøyd. Nå fikk han et solid tilskudd til egenkapitalen når han skal kjøpe bolig med sin nye samboer, sier Bokhari.

HVA KJØPTE NABOEN FOR? Se oversikten over eiendomssalget på Øvre Romerike i dette kartet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.