• LOver videre jobb: Helfo-direktør Jan Mathisen. Foto: HELFO / Morten Rakke

Helfos Eidsvoll-kontor er blant avdelingene som foreslås nedlagt. Dette kontoret ligger i Wergelands Gate i Sundet. Helfo anbefaler å redusere antall kontorsteder fra dagens 22 til 7 større kontorer.

«Forslaget er en del av Helfos anbefaling til ny kontorstruktur for å oppnå sterkere fagmiljøer og mer effektiv ressursutnyttelse. Det vil innebære at cirka 160 av Helfos 555 medarbeidere får tilbud om nytt arbeidssted. Anbefalingen til ny kontorstruktur er utarbeidet på oppdrag fra Helsedirektoratet, og skal behandles av Helfos medbestemmelsesapparat, før saken sendes tilbake til Helsedirektoratet og deretter til beslutning i Helse- og omsorgsdepartementet. Helfo anbefaler at endringen gjennomføres i løpet av de neste to-tre årene. Kontorstedene vil tidligst legges ned 1. juli 2019, og endringene i kontorstruktur skal være gjennomført innen utløpet av 2020.

Får tilbud om videre jobb

– Alle medarbeiderne ved kontorstedene som er foreslått nedlagt, vil få tilbud om jobb på ett av kontorstedene som foreslås videreført i anbefalingen, sier Helfos direktør Jan Mathisen i en pressemelding.

Det opplyses at Helfo vil benytte virkemidlene i «Særavtale om bruk av virkemidler ved omstillinger i staten» i den videre prosessen. Kontorstedene som foreslås videreført er: Mo i Rana, Ørsta, Sola, Tønsberg, Fredrikstad, Orkdal og Brumunddal. Helfo har ikke publikumsmottak, og forslaget skal etter planen ikke påvirke Helfos tjenester til publikum. Helfo er Helsedirektoratets ytre etat, og har blant annet ansvar for refusjon av privatpersoners utgifter til legemidler, tannhelse og helsetjenester i utlandet og oppgjør fra folketrygden til behandlere utenfor sykehus.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.