Én av dem er Ole Anders Skjølås fra Hurdal, som begynte som lærling i 2010. Da hadde han gått ut av Eidsvoll videregående skole som beste elev.
- Jeg er oppvokst med biler og skruing. Bestefar hadde tømmerbiler, og hadde derfor eget verksted. Jeg var ofte med faren min i verkstedet. Det ble naturlig for meg å bli bilmekaniker, sier Skjølås.

TOPP UTSTYR

- Jeg er veldig godt fornøyd med utdanninga i Eidsvoll. Der har de topp utstyr og flinke lærere, sier Skjølås.
Han synes bilmekanikeryrket er veldig interessant, med varierte arbeidsoppgaver og stadig nye utfordringer.
- Utviklingen skjer utrolig fort. Vi må hele tida kurses på nye ting og nye bilmodeller, og det er jo også mye data i dag, sier Skjølås.
Selv er han kurset på både el- og hybridbiler, og jobber i Peugeot-delen. Nå er han i gang med opplæring på Kia, som Bertel O. Steen starter å forhandle i mars.

ET YRKE Å ANBEFALE

- Jeg trives utrolig godt i denne jobben. Bilmekanikeryrket er absolutt noe andre som er interessert i biler, og som skal velge utdanning, bør se nærmere på, både gutter og jenter, sier Skjølås.
I 2012 gikk han opp til fagprøven.
- Da ble han den beste av alle som gikk opp til prøve. I fjor ble han også kåret til «Årets medarbeider» hos oss, røper Ivar Gotaas, salgssjef for Peugeot hos Bertel O. Steen.
- Vi har svært god erfaring med elevene som kommer fra Eidsvoll videregående.
I fjor sommer begynte ytterligere en Eidsvoll-elev, Vebjørn Ruudsengen, også han fra Hurdal, som lærling på verkstedet.
- For meg ble også valg av yrke nesten naturlig. Jeg har to brødre som begge er bilmekanikere. Jeg har alltid vært interessert i å skru, og begynte med det da jeg var ganske liten. Først ble det vel mopeder, forteller Ruudsengen.

- FÅR GOD OPPFØLGING

Også han roser opplegget ved Eidsvoll videregående skole.
- Det er en veldig god skole, sier han.
Ruudsengen går nå på Bertel O. Steens lærlingeskole i Lørenskog noen dager innimellom, i tillegg til å jobbe på verkstedet.
- Jeg får god oppfølging.
Det er mange forskjellige arbeidsoppgaver tilknyttet et bilverksted i dag. Bertel O. Steen forhandler foreløpig to bilmerker, Peugeot og Mercedes-Bendz. I mars starter de salget av Kia.
- Mange mekanikere har klatret videre i systemet, og jobber nå som for eksempel servicesjef, kundemottaker, på delelager eller med teknisk veiledning, sier Gotaas.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.