- Ja, det har vært en del forespørsler. Men det er ikke kommet noe bud enda, sier eiendomsmegler Stian Sønsterudbråten i DNB Eiendom.

Han står for salget. Eiendommen ble lagt ut på Finn.no torsdag kveld. Eiendomsarealet er på 3,6 mål, og bygningsmassen ligger i smørøyet av Sundet, der blant annet Eidsvoll Ullensaker Blad har sine kontorer i dag. Adressen er Wergelands gate 8-10/Rådhusgata 2.

- Sundet er et område vi har stor tro på framover. Det vil skje ekstremt mye her de nærmeste årene, spesielt i forhold til utbygging. Det er sett i lys av dette at eiendommen legges ut for salg nå. AS Eidsvold Blads Eiendomsselskap er svært opptatte av utviklingen av Sundet. Det vil bli avgjørende i forhold til hvem som stikker av med objektet til slutt, poengterer Sønsterudbråten.

LES OGSÅ: Over 50 i kø for å kjøpe leilighet i Sundet

Gode leieinntekter

Bruttoarealet i kombinasjonsbygget er på 1.905 kvadratmeter.

- Tomten anses beskjedent utnyttet i forhold til utbyggingspotensial i gjeldende reguleringsplan, men gir likevel gode leieinntekter i en utviklingsperiode, sier eiendomsmegleren.

Bygget er i det vesentligste utleid, men det er noe ledig areal. Eiendommen er regulert til kombinert formål, herunder bolig, forretning, kontor, torg, hotell, fordelt på to felt A2 og B. Maks BYA = 95 prosent for butikkvirksomhet på bakkeplan. Over butikk kan det i tillegg bygges maks BYA = 50 prosent for felt B og 60 prosent for felt A. Det tillates garasjekjeller som ikke medberegnas i BYA.

- Hvor raskt vil et salg skje?

- Hovedmålet er ikke å få solgt objektet raskt. Hensikten er å finne den rette kjøperen med de riktige planene i forhold til utvikling, sier Sønsterudbråten.

Vil ha riktig kjøper

- Vi er på jakt etter den rette kjøperen med de rette tankene, styreleder sier Helge Julsrud Jensen i AS Eidsvold Blads Eiendomsselskap.

Han sier et mulig salg er noe som har vært diskutert over tid. Det har vært diskutert på styremøter og på generalforsamling. I tillegg har de gjennomført møter de største aksjonærene.

- Vi er ikke interessert i å få tak i eiendomsspekulant. Vi ønsker å selge til en eiendomsutvikler. Det betyr at vi er positive til alle som vil utvikle og har en plan for det. Vi ønsker ikke å selge til noen som har historie for å kjøpe opp objekter og la de blir stående uten å utvikle dem, sier Julsrud Jensen. Det betyr at selgeren ikke har noe hastverk.

- Her må vi finne den rette kjøperen og få den rette prisen, slik at aksjonærene blir fornøyde.

Dersom det kommer inn bud som styret er positive til og ønsker å akseptere, vil det bli kalt inn til ekstraordinær generalforsamling for å ta endelig stilling til det.

LES OGSÅ: Klokkertro på Sundets framtid - tror flere folk i sentrum er nøkkelen for ny vekst

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.