23 beboere og ansatte ble evakuert da det oppsto brann i en rekkehusleilighet på Incita-institusjonen Stensbyhagen på Minnesund søndag ved 20-tiden. Dette er de tidligere personalboligene til Stensby sykehus.

NYTT I 2016: Satset millioner på Stensbyhagen

En beboer som var i leiligheten ble reddet ut.

– Men totalt ble fire personer kjørt til Ahus etter å ha fått i seg en del røyk, sier operasjonsleder Bjørn Christian Willersrud i Øst politidistrikt.

TRE LEILIGHETER SKADD

Brannvesenet sendte røykdykkere inn i leiligheten og slukket brannen etter bare få minutter. Likevel er den nå så skadd at den ikke er beboelig. To andre har fått røykskader. 

Brannvesenet brukte tid utover kvelden på å lufte ut, og politiet har ikke foretatt seg noe mer i natt.

- Vi har sikret og sperret av stedet i påvente av bedre arbeidsforhold i dag, påpeker Willersud.

- Hva skjer videre i saken?

- Det er lensmannen i Eidsvoll og Hurdal som etterforsker brannen videre, sier han. 

STENSBYHAGEN

Leligheten som brant er en av flere i Stensbyhagen, en institusjon drevet av det private helseforetaket Incita som et botilbud for mennesker med rus- og psykiatriutfordringer. Stedet ble åpnet i 2016, og oppdragsgivere er kommuner og bydeler.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.