- Det ser ikke ut til at noen av ønskene våre er tatt hensyn til i det hele tatt. Det er forbausende, og gjør oss sinte. Det ser ikke ut til at de skjønner alvoret. Gjøres det ikke endringer vil parkeringssituasjonen bli et problem på Jessheim videregående i mange år framover, sier Bjørn Dahl, tillitsvalgt i Utdanningsforbundet på Jessheim videregående skole.

I april i 2015 skrev EUB om den pressede parkeringskapasiteten utenfor nye Jessheim videregående skole. Det legges opp til 0,3 bilplasser per årsverk ved skolen. AFK Eiendom har gjort beregningene ut fra 212 årsverk ved skolen. Dermed blir antallet parkeringsplasser 64. I tillegg vil det være 42 p-plasser i tilknytning til Jessheimhallen, Seks+fire handikapplasser, 150 MC-plasser og 1.000 sykkeloppstillingsplasser. Mandag skal politikerne i fylkesutvalget i Akershus fylkeskommune behandle saken på nytt.

LES OGSÅ: 1.740 elever og ansatte skal dele på 64 p-plasser

Må leie p-plasser

- Vi deler selvsagt også miljøbevisstheten rundt at folk skal kunne bruke kollektivtransport til skole og jobb, og ser at det er viktig at samfunnet legges om i den retningen. Men så lenge kollektivtilbudet ikke er godt nok, er det veldig mange som er avhengige av bil for å komme seg til og fra jobb. Hadde alle bodd på Jessheim ville saken vært en annen. Men våre ansatte er bosatt i en vid krets: Oslo, Nittedal, Aurskog-Høland, Odal, Skarnes, Eidsvoll og Tangen. Per i dag har vi 238 ansatte, inklusiv Ullersmo. 135 av disse bor utenfor Ullensaker kommune, poengterer Dahl.

- Hva blir konsekvensen for skolen om dette blir realiteten?

- Vi vil bli tvunget til å leie parkeringsplasser privat i området rundt skolen på Jessheim. Dette vil måtte gjøres gjennom driftsbudsjettet, og helt konkret vil det kunne føre til at vi må bruke penger på p-plasser i stedet for å sette inn vikarer ved behov. Vi vet også at flere ansatte ved skolen vil vurdere å slutte i jobben dersom dette blir virkeligheten, svarer Dahl.

LES OGSÅ: Antall p-plasser ungdomsskolen: 0,7 per ansatt. Antall p-plasser videregående: 0,3

Legger fram nytt forslag

- For eksempel vil en småbarnsmor i Nittedal, som i dag kjører barn i barnehagen for deretter å kjøre til Jessheim på under én time, mer enn fordoble reisetiden. Jessheim vil være uaktuell som arbeidsplass og skolen vil miste en norsklektor, skriver rektor Marit Gran i et notat.

Fylkesrådmann Tron Bamrud mener parkeringsnormen for Jessheim videregående skole er akseptabel. Det er ikke fylkesvaraordfører Lars Birger Salvesen (KrF) enig i foran mandagsmøtet.

- Det er ingen tvil om at antallet parkeringsplasser er for lite, og det vil bli lagt fram et forslag om å øke kapasiteten. Dette vil, slik jeg forstår det, få støtte fra Høyre, Frp, Sp og oss. Dermed vil det ha flertall, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.