• SVEKKER MULIGHETEN. Eiendomssjef Erik Lunde i Eidsvoll kommune innrømmer at opphøret av samarbeidsavtalen med Gardermoen Tomteselskapsvekker muligheten for en helhetlig utbygging av Lundsjordet.

Samarbeidsavtalen mellom Gardermoen Tomteselskap og Eidsvoll kommune har opphørt. Kommunen går nå inn for på selge sin del av området på egen hånd og håper å få mer igjen enn tilbudene så langt.

UKJENT KJØPER

Etter at Eidsvoll kommune i juni takket nei til å selge sin del av Lundsjordet til Gardermoen Tomteselskap, som eier alle aksjene i 1814-byen AS, har tomteselskapet solgt sin del til en ukjent kjøper.

– Vi har en avtale med kjøperen om at det er denne som skal presentere handelen på et beleilig tidspunkt, sier talspersonen for tomteselskapet, Steinar Skaare.

Leder i kontrollutvalget: – Det kan da neppe haste så voldsomt med å få solgt tomta

SAMARBEIDSAVTALE

Gardermoen Tomteselskap og Eidsvoll kommune hadde en samarbeidsavtale om utvikling av den planlagte 1814-byen. Likevel solgte tomteselskapet sin del uten å involvere kommunen.

– Hvorfor?

– Vi fikk klar indikasjon på at kommunen ville selge sitt område selv, svarer Steinar Skaare.

– Hadde dette noe å gjøre med bråket omkring hemmeligholdelsen av tomteselskapets tilbud til kommunen?

– Nei. Det var vel snarere kommunen selv som ønsket å holde dette lukket, og det har vi forståelse for siden det er snakk om forretningsmessige forhold.

Etter at Gardermoen tomteselskap solgte sin del av Lundsjordet, fikk kommunen forespørsel fra tomteselskapet om å selge til samme kjøper. Dette blir i utgangspunktet avvist.

– Kommunen har ikke vært delaktig i forhandlingene, noe som har vært en forutsetning for felles salg, påpeker kommunens eiendomssjef Erik Lunde.

LES OGSÅ: – Lundsjordet er indrefileten vår. Da må salget være åpent

FLERE BUD

Tomteselskapet bød opprinnelig 30 millioner kroner for kommunens andel av Lundsjordet. Tilbudet ble seinere forhøyet med fire millioner kroner. Kommunen har også fått et annet og høyere bud.

Tirsdag kveld skal formannskapet behandle den nye situasjon, og rådmannen går inn for å engasjere et meglerfirma for salg av sin av Lundsjordet.

– En slik prosess vil kunne gi noe høyere salgsverdi for kommunens område fordi salg av et mindre areal kan appellere til et annet og større marked, men det vil svekke muligheten for en helhetlig utbygging av hele området, sier Lunde

– Kjøper av Tomteselskapets område kan legge inn bud når kommunens eiendom blir lagt ut for salg, påpeker han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.