– Innhøstingen er i normal rute. Vi fikk de første lassene i dag. Det er omtrent på samme dato som de første lassene i fjor, forteller siloleder Atle Hofseth ved kornmottaket i Eidsvoll.

-KLØFTA FØRST UTE

Mottaket på Kløfta er vanligvis litt tidligere ute.

-Skuronna er litt sein i år, mener siloleder Thorer Fongaard.

– Vi fikk inn det første lasset onsdag 9. august, men vi er fortsatt helt i startfasen, og det er veldig lite som er kommet inn til nå. Kornet fra dem som ikke har tørke, er dessuten litt rått, forteller han.

2.400 DEKAR KORN

Anders Bentstuen var én av de aller første kundene til kornmottaket i Eidsvoll. Han er medeier i Minne gård AS som forpakter landbrukseiendommer flere steder i bygda og dyrker korn på 2.400 mål, samt flere hundre mål med poteter og gulrøtter.

SATSER PÅ OPPHOLDSVÆR

– Det er noe lengde i åkeren og en del ujevnt modent, men størrelsen på avlingene ser ut til å bli bra, hvis vi får opp alt, sier han.

– Nå blir det kontinuerlig tresking og levering framover så sant ikke regnet setter en demper på innhøstingen, sier Anders Bentstuen.

– Kvaliteten på det vi har fått inn til nå, er bra, sier silolederen i Eidsvoll.

MODERNISERING

Landbruket utvikles stadig, både hva dyrkingsmåter og teknologi angår.

– Nå er det flere kornbønder som har begynt med høstbygg for å få tidligere avlinger, forteller Atle Hofseth.

– Vi regner med full pågang til mottaket i tida framover, og nå bruker vi en app på internett slik at bøndene kan se hvilke leveringstider som er ledige og kan plotte seg inn på disse, forteller han.

FRA VESTFOLD

Mottaket i Eidsvoll tar for øvrig ikke bare imot korn fra lokale bønder. Økologisk dyrket korn fra nær sagt hele Østlandet blir levert i Eidsvoll.

– Det første lasset vi fikk inn, kom med lastebil fra Vestfold i dag, forteller Atle Hofseth.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.