Det var «Jessheimmarkas venner» som overrakte de over 2000 underskriftene til ordfører Harald Espelund i går. Saken dreier seg om at Ullensaker kommune er i ferd med å vedta reguleringsplan for områdene rett sør for Jessheim sentrum, og i den planen åpnes det opp for boligbygging i det som kalles «Jessheim-marka». For alle som har kjørt E6 forbi Jessheim er Langelandsfjellet med vanntårnet og antenna på toppen det sørvestre hjørnet av området.

- MÅ VERNE

Tom Blakkisrud fra Jessheimmarkas venner er krystallklar:

- Jessheim har verken en flott elv, hav eller en stille innsjø. Men vi har Nordbytjernet og marka. Nå vil politikerne bygge hus i denne flotte skogen, sier Blakkisrud.

Han mener det er utrolig at flertallet av politikere i Ullensaker i det hele tatt vurderer å gi slipp på «indrefileten» på Jessheim.

ATTRAKTIVT

- Dette er utvilsomt Jessheims flotteste område, sier han, og antyder at det må stå sterke krefter bak planen som nå vil gjøre det mulig å selge tomtene til utbyggere.

- Tomteprisene vil være skyhøye, og det er klart at grunneierne ønsker å få ut disse verdiene. Derfor har det vært veldig viktig å få på plass en reguleringsplan der det tillates boligbygging, sier han.

REGNER MED FLERTALL

Mandag 15. juni skal kommunestyret i Ullensaker behandle kommunedelplanen. Det er forventet at planen får flertall. Dersom det skjer, har Ullensaker kommune vedtatt kommunedelplaner for alle områder av kommunen før valget til høsten.

- Planen blir vedtatt, slår ordfører Harald Espelund fast.

- Jeg har forståelse for standpunktene deres, og setter pris på at dere engasjerer dere. Men planen har flertall, sa han.

Ketil Nordengen (H) sto side om side med ordfører Espelund da aksjonsgruppa overleverte underskriftene.

- Det blir flertall for planen. Men det gjør selvsagt inntrykk at så mange som 2000 personer har skrevet under på en protest mot utbygging i marka, sier han.

LES OGSÅ: Etterlyser flere perler enn Nordbytjernet

- INGEN RASERING

Nordengen er spesielt opptatt av å understreke at det ikke er snakk om en total nedbygging og rasering av skogen.

- Nei, tvert imot. I planen legges det opp til en fornuftig utnytting av arealene, og vi legger inn betydelige grønne lunger der det vil være turstier om sommeren og skiløyper om vinteren, forsikrer han.

- Ullensaker trenger tomter, og vi trenger en ny veg som knytter Jessheim sør sammen med Algarheimsvegen. Denne planen gir oss vegen, og bidrar sterkt til tomtetilbudet, sier han.

LES OGSÅ: - Jessheims befolkning blir forsøkt ført bak lyset

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.