Sommeren er asfalttid i Norge, og 2018 er intet unntak. Flere veistrekninger og sykkelstier får i år et nytt lag asfalt.

– Gode veidekker med lang levetid gir økt trafikksikkerhet, bedre fremkommelighet og lavere transportkostnader. For trafikantenes skyld er vi opptatt av å få mest mulig kvalitetsasfalt for pengene, sier prosjektleder Torgrim Dahl i Statens vegvesen i en pressemelding.

MOTORVEIEN SPREKKER OPP: Folk frykter skader på bilene sine

I alt koster dette 211 millioner kroner. I tillegg skal 32,5 millioner kroner brukes på veimerking.

HELE SOMMER

Asfaltarbeidene skal pågå fra begynnelsen av mai og ut september. Dette er noen av veiene i vår region som skal asfalteres i sommer:

E6, flere kjørefelt og strekninger mellom Lørenskog og Kløfta.

E6 Gardermoen – Langeland.

E16 Preståsen – sykkelsti.

E16 Gardermoen-E6.

E16 Gardermoen–sykkelsti.

E16 Kløfta–sykkelsti.

FV33 Minnesund – Feiring.

FV120 Maura rkj. – Nannestad.

FV452 Ile-Kløfta.

FV469 Jessheimvegen.

FV506 Piro.

FV506 Eidsvoll Verk, kryss.

FV507 Sundby – Tomasstua.

FV552 Rustad, kryss 120.

FYLKET

Vedlikeholdsarbeid på fylkesveiene blir gjort på oppdrag fra Akershus fylkeskommune som bruker 154 millioner kroner på dette arbeidet.

– Akershus fylkeskommune satser bevisst på å redusere vedlikeholdsetterslepet på fylkesvegene. Det er viktig både for trafikksikkerheten og for framkommeligheten. Vi er stolte av at vi er en av de beste fylkeskommunene på dette, sier Solveig Schytz (V), leder av hovedutvalg for samferdsel i Akershus

fylkeskommune.

I fjor fikk 230 kilometer vei i Akershus nytt asfaltdekke. 185 km av dette var fylkesveier, til en kostnad på 193 millioner kroner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.