Vitnene som forklarte seg i overgrepssaken i Øvre Romerike tingrett beskrev de tre barna som ifølge tiltalen skal være utsatt for gjentatte seksuelle overgrep, som rastløse, innesluttet og dårlige på grenser – og ikke minst dårlige på å se konsekvensene av sine egne handlinger. Særlig det eldste og det mellomste barnet.

Skitne i barnehagen

Vitnene beskrev også en familie utenom det vanlige, og om bekymringsmeldinger som er blitt sendt til barnevernet. En pedagogisk leder i barnehagen hvor de to minst barna gikk i flere år, fortalte om svært dårlig hygiene. At barna blir levert skitne i barnehagen, og levert uten matpakke og utstyr som barnehagen krever. Lederen fortalte også at situasjonen gradvis utviklet seg i negativ retning.

Les også: Rystende dagboknotater fra fosterforeldrene

Den barnehageansatte fortalte også om manglende eller ingen gledesfølelse når mor og far kom for å hente. Den mellomste av barna skal visstnok ha forsøkt å unngå mor ved henting. Faren til de to ble beskrevet som svært uinteressert og umoden. Pedagogisk leder sa at hun mente at han var modningsmessig på nivå med en tenåring.

Fra barnehagen fikk vi også vite at den mellomste gutten innimellom var så trøtt da han ble levert i barnehagen at han måtte sove en lur før han kunne spise frokost i barnehagen.

En annen ansatt fra samme barnehage har tidligere forklart at den mellomste gutten hadde fortalt at han hadde blitt slått og sparket hjemme. Dagens vitne hadde ikke selv hørt dette fra barnet, men mente selv at det ikke var noen grunn til å ikke stole på sin kollega.

Les også: Endret forklaring etter å ha snakket med moren

Fortalte om vold

En lærer ved en spesialskole hvor den eldste broren gikk, fortalte også om minst en voldsepisode, hvor gutten ifølge seg selv hadde blitt slått kraftig i skulderen av fosterfaren.

Ved to anledninger på spesialskolen skal også 17-åringen ha fortalt at mamma hadde tatt ham på tissen.

Igjen kom det også fram et hat og elsk-forhold til moren. Han hatet henne, og var redd for at hun skulle komme og hente ham, men samtidig savnet han henne.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.