Hun tok over glassmagasinet etter sine foreldre i 2012. Samtidig byttet driftsselskapet navn til Alnyglass.no.

- Det er kjempetrist at dette skulle skje, og veldig tøft, men vi skal komme oss gjennom dette. Markedssituasjonen har endret seg mye i løpet av noen år, og de siste åra har gått med tap. Da vi etter vareopptellingen i romjula så at det sto enda dårligere til enn vi hadde trodd var det ingen annen løsning, sier Wiig.

Tre fast ansatte, inkludert eieren, og noen ekstrahjelper mister jobben i forbindelse med konkursen.

LAVERE OMSETNING

Wiig forteller at omsetningen har sunket de senere åra, og nå så hun ingen annen utveg enn å melde oppbud for glassmagasinet.

- Vi takker alle trofaste kunder for mange gode år, sier Wiig.

Da hun tok over driftsselskapet ble det dannet et eiendomsselskap.

- Eiendomsselskapet, Alny Glass AS, er ikke berørt av konkursen, sier Sogndalen.

HAR KLART SEG GODT

- Det har vært flere vanskelige økonomiske perioder i Norge opp gjennom åra, men vi har kommet oss igjennom det. Vi har til gode å få et inkassovarsel. Vi har gjort opp for oss. Også alle offentlige krav er betalt. Det er også situasjonen fram til dagen oppbudet ble meldt, sier Sogndalen.

Han forteller at både Wenche, han og kona er de største kreditorene i konkursboet.

- Vi har tatt betydelige summer fra private oppsparte midler inn i drifta. Det er vel da også en av grunnene til at vi ikke har sett hvor dårlig det egentlig sto til, sier han.

UTSALGET ÅPNET I 1984

Hans Egil og Laila Sogndalen kjøpte glassmesterbedriften Alny Glass i 1978.

- I 1984 åpnet vi glassmagasin i Gjensidigegården på Jessheim. I 1994 flyttet vi butikken til Botshaugtangen i Eidsvoll, sier Sogndalen.

Datteren Wenche begynte å jobbe litt hos foreldrene i 1998.

Bedriften har hatt nettbutikk helt siden 2000.

I 2008 kjøpte Sogndalen det tidligere bruslageret til Bjarne Sjøvold i Stensgård og virksomheten ble flyttet dit.

- Butikken ble åpnet i mai 2009. Det er veldig trist at vi nå er kommet i denne situasjonen, sier Sogndalen.

KONKURSSALG

Bobestyrer er advokat Odd Hanisch.

- Vi jobber nå med saken. Største aktiva i boet er varelageret. Onsdag starter konkurssalget. Vi har fått opplyst at gjelda på oppbudstidspunktet var så vidt over to millioner kroner. Den totale gjelda er det imidlertid litt for tidlig å si noe om, sier Hanisch.

LES OGSÅ: Tøff bransje

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.