• LEDET. Medlemmer av Nannestad Turlag, med leder Karl Henrik Laache i spissen, arrangerte en flott tur for ungdomsskoleelevene fra Nannestad, Hurdal og Gjerdrum
  • LIKTE SEG. Adrian Mathisen, Dorthea von der Fehr Døhlen, Susanna Fidje, Mellisha Sureskhumar og Tonje Marie Halmrast før oppstigningen til Nipkollen startet.

Karl Henrik Laache, leder for Nannestad Turlag, ønsket velkommen og informerte om planene for turen etter at flere busslaster med elever hadde ankommet Kløvberget Terrasse.

– Det er bare to ting som ikke er lov i dag, og det er dårlig humør og høy musikk, sa Laache blant annet.

Og etter alt å dømme etterkom elevene disse forbudene.

JOGGESKO OG SHORTS

Flere priset allerede sommeren og gikk turen iført shorts. Også joggesko var det dominerende skotøyet som ble brukt. Da turen var gjennomført hadde elevene opplevd alle årstidene. Noen ble nok litt overrasket over at vinteren fortsatt holdt taket.

Noen av elevene fra Nannestad ungdomsskole skulle egentlig hatt matteprøve, andre naturfagprøve.

– Det slipper vi. Det er mye bedre med en tur ut i naturen enn å sitte inne i klasserommet. Turer er koselig, sier Susanna Fidje fra 8D ved Nannestad ungdomsskole.

– Men vi slipper jo ikke prøven da. Den må vi ta i morgen.

Hun synes det er flott at DNT og Nannestad Turlag arrangerer Opptur.

– Dette er et veldig bra tiltak. Da får man med seg også dem som ikke går turer ellers. Selv er jeg mye i skogen. Jeg plukker bær når den tida kommer, og så liker jeg å fotografere, sier Fidje.

Også Dorthea von der Fehr Døhlen liker seg i skogen.

– Jeg går mye i skogen, og er blant annet med pappa på elgjakt, forteller hun.

KOSTE SEG PÅ TOPPEN

Vel framme på Nipkollen, etter mange og lange motbakker, fant alle fram nistepakka og koste seg med mat og god utsikt over Nannestad fra 544 meters høyde over havet.

– Dette var en virkelig fin tur. Det var bra stigning, men vi har jo litt trening, så det har gått fint, sier Ole Ante Flesvig Siri fra Gjerdrum ungdomsskole.

Heller ikke Rehan Anwar fra Nannestad ungdomsskole var sliten etter å ha nådd toppen.

– Turen opp gikk bra. Jeg spiller fotball, og har dermed litt trening, sier han.

De fleste brukte en times tid på turen fra Kløvberget til Nipkollen, en strekning på nærmere fire kilometer og en stigning på om lag 260 høydemeter.

For hjemturen var en annen løype valgt. Da elevene til slutt kom fram til hinderløypa på Kløvberget var nye fem kilometer tilbakelagt.

På denne strekningen var det også lagt inn poster med quiz. Tema for DNTs Opptur i år var FNs bærekraftsmål og allemannsretten. Flere av spørsmålene handlet om nettopp disse temaene.

Da man nærmet seg avslutningen på turen var det nok flere som merket at de hadde nærmere ni kilometer i beina.

– Jeg tror jeg dør snart. Er det langt igjen? sa en som begynte å bli sliten.

– Kan noen bære meg, sa en annen.

POSITIVE TILBAKEMELDINGER

– Vi er svært godt fornøyde med gjennomføringen, og har fått mange gode tilbakemeldinger. Vi ser at vi kan forbedre oss på enkelte ting, men alt gikk etter plan og program, sier turlagsleder Laache.

Opptur er en nasjonal turdag for åttendeklassinger, arrangert av Den Norske Turistforenings medlemsforeninger.

Årets arrangement er det 12. i rekken. Over 34.000 ungdommer deltar ifølge DNT på 117 forskjellige Opptur-arrangementer over hele landet i år, det vil si over halvparten av landets åttendeklassinger.

LES OGSÅ: De elsker å utfordre seg selv med iskalde naturopplevelser

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.