- Vi føler oss veldig heldige som får denne muligheten, sier Viggo Geist.

- Dette gleder vi oss til. Det er klart det forplikter litt også når du blir plukket ut blant så mange søkere, sier Line Siristuen.

Omid Momand er ansatt som ny kjøpmann på den nye dagligvarebutikken. Han har hatt litt av en jobb med å plukke ut sju nye dagligvareansatte.

- Det kom over 400 søknader. Jeg har lest og gått gjennom alle. Det tok én måned og seks dager, smiler Momand.

Den nye Rema 1000-butikken er bygd ved Sandholdt Næringsbygg i Maura. Torsdag ettermiddag åpnes dørene for kundene. Bygget er totalt på 1.000 kvadratmeter. Selve butikkarealet er på 774,6 kvadratmeter.

- Vi fikk inn søkere fra begge kjønn og personer i alle aldrer. Da jeg valgte ut hvem som skulle få jobbene, fokuserte jeg først og fremst på kvalitet og hvor de kom fra. Det var viktig å få så mange lokalt ansatte som mulig, sier Momand.

Han var også opptatt av å få jevn kjønnsfordeling. På butikken framover vil det derfor jobbe fire menn og fire kvinner. Momand selv er bosatt i Fetsund, men planlegger å flytte til Nannestad om ikke lenge.

- Det blir pendling den første tiden, men jeg kommer nok å flytte til kommunen.

- Hvorfor tror du så mange vil jobbe for Rema 1000?

- Rema 1000 har flere ganger vunnet kåringer for beste arbeidsplass. De er godt kjent for solid og bra arbeidsmiljø. Derfor er det også en attraktiv arbeidsplass. I tillegg er det en fin arena for karriereutvikling og karrieresteg. Det er jeg selv et godt bevis på, sier Momand.

Gikk Rema 1000-skolen

Han har selv gjennomført Rema 1000-skolen i Trondheim. Dette er et eget talentprogram der noe av ønsket er å utvikle framtidas kjøpmenn i dagligvarekjeden. Momand har jobbet som bestillingsansvarlig på en Rema 1000-butikk i Fetsund i seks år. Nå får han muligheten til å drive sin egen butikk i Maura.

- Jeg er svært takknemlig for å få denne muligheten. Det er spennende for meg, og Maura er et attraktivt sted i stor vekst. Det er kort vei til Gardermoen, og mange bygger og flytter hit. Det er også derfor Rema 1000 ønsker å etablere seg her, sier Momand.

Nyansatte Viggo Geist bor selv et par raske sykkelminutter unna Rema 1000-butikken. Han mener det er en stor fordel.

- Ja, definitivt. Da kan jeg være her raskt og får kort pendlervei til og fra jobb.

Tiltakshaver er Sandholt Næringsbygg as, som eies av Rema Etablering og Bjørn Dæhlie. Rema 1000 blir den tredje dagligvareforretningen i Maura. Fra før er Coop Extra og Kiwi etablert.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.