Klubben er godt i gang med å sette den spesialbygde bussen fra 1964 i stand. Målet er at Volvoen skal bli så nært opptil originalen som mulig, da T. Knudsen Karosserifabrikk i Kristiansand bygde den korte varianten av en buss for at den skulle komme gjennom de krappe svingene på vegene i Gausdal. Der ble den kalt Livsnerven på baksida.

– Det er jo en raring i og med at den er så kort. Jeg har døpt den til «Stuttkjukken», sier Dag Ole Fjeldstad, én av dem som er med på restaureringsarbeidet av bussen som klubben selv eier.

HVER UKE

Hver tirsdag samles medlemmene i klubben til dugnad på bussen, som før den havnet hos Romerike Gammelbilklubb ble brukt som campingbuss av Ole-Petter Holt og hans familie.

– Han reddet den fra «døden» hos en bilopphogger, forteller Fjeldstad.

Til sammen 10–12 personer er med på restaureringsjobben. Bussen overtok de for tre år siden.

– Siden den var innredet som campingbuss var det bare førersetet av innredningen som var originalt, og er det en utfordring å få tak i setene vi trenger. Vi har blant annet vært i Grimstad, Lindesnes og på Tynset og Hønefoss for å få tak i deler. Sykkelstativ fant vi i Halden. Vi ønsker å gjenskape den slik den var, sier Dag Fjeld.

Bussen, som er en Volvo Bamse, er registrert for 25 personer.

REKRUTTER

Med på oppussingslaget er også den yngre garde. Blant dem er Fjelds sønn Simen.

– Jeg er født og oppvokst med restaurering av gamle biler, så det er slik jeg har fått interessen, forteller han.

Også Dag Fjelds svigersønn Marius Espenes er bitt av basillen.

– Dette er veldig interessant. Det er moro å ta vare på det gamle. Vi lærer jo i tillegg til å restaurere veterankjøretøyer også veldig mye om historien bak. Det er viktig for oss å bruke så mye som mulig av de gamle delene om igjen, sier Espenes.

FERDIGSTILLELSE

Selv om arbeidet med å sette i stand veteranbussen har pågått en stund, er det mye igjen.

– De yngre mener vi skal kunne ha den ferdig til sommeren. Selv tror jeg nok et og et halvt års tid er med realistisk. Da har vi lyst til å delta med den i Flåklypa Grand Prix i Lom, sier Fjeld.

LES OGSÅ: I nesten fire år jobbet ildsjelene med å sette i stand lastebilen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.