Gjensidige har omtrent en fjerdedel av markedet, og har regnet ut at tak er skadet for 35 millioner kroner i Norge i år. 700 tak har blitt ødelagt av snøtyngde, og det største kravet Gjensidige har mottatt er på 500.000 kroner.

– Det er noen boliger, men stort sett fritidsboliger og hytter som er skadet. Dem besøker man sjeldnere, og de står ofte i områder med mer snø, sier kommunikasjonssjef i Gjensidige, Arne Voll.

Tung snø kan føre til at veggene presses sammen, og faresignalene kan være at vinduene blir trege, eller at dørene knirker. Man bør også være obs på synlige nedbøyninger eller andre endringer i huset.

Deler, eller hele taket kan rase fullstendig sammen. Terasser og altaner som er mest utsatt.

– De er flate, og ikke dimensjonert for så mye vekt, forklarer Voll.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.