- Klagene er ikke tatt til følge. Det betyr at prosjektet endelig er klart for realisering, sier Bjørn Dæhlie til EUB.

EUB omtalte 10. august at Inge Nessiøy gjennom to selskaper hadde klaget på Bjørn Dæhlies leilighetsprosjekt i Skibladnersvingen. Fylkesmannen har behandlet klagen, og nå er avgjørelsen altså klar. Nessiøy gis ikke medhold i sin klage. Dermed kan Bjørn Dæhlie bare sette i gang i Sundet.

- Nå kommer det til å gå ganske raskt. Salgsstart er tenkt i løpet av få uker, gjerne i området rundt 1. november, sier Dæhlie.

LES OGSÅ: Over 50 på venteliste for å kjøpe Sundet-leilighet

Formidabel interesse

Det har vært enorm interesse for byggeprosjektet i strandsonen på Vorma. Dæhlie forteller at det hver eneste dag kommer nye navn på interesselisten til de 29 leilighetene.

- Det er en utrolig interesse for et veldig flott prosjekt. Dette vil for alltid bli en unik beliggenhet. Vi har bortimot 80 navn på interesselisten nå. De som skrev seg opp først vil stå fremst i køen ved salgsstart, poengterer Dæhlie.

Dæhlie er vant med høy puls fra sin meget innholdsrike idrettskarriere, og har så visst ikke ligget på latsiden, til tross for klagebehandlingen hos fylkesmannen, de siste månedene. DNB Eiendom på Råholt har fått oppdraget med å selge de 29 leilighetene. Arkitekten har jobbet på høygir med prosjektet - og Dæhlie er nå i sluttforhandlinger med entreprenøren Backe Østland AS.

- Avtale er ikke signert, men jeg håper å komme i mål, sier Dæhlie.

LES OGSÅ: Kan bli vårsalg i Skibladnersvingen

Innflytting til jul i 2017

Grunnarbeidene er allerede utført på tomta, og entreprenøren håper å starte raskt på neste del av jobben.

- Hvis alt går som vi håper vil det være innflytting i de første leilighetene til jul neste år, sier Dæhlie.

Det er tydelig at han har stor tro på Eidsvoll sentrum. For ikke lenge siden sikret han seg også Solli Pensjonat. Også der krysset han mållinjen før konkurrentene - og kuppet eiendommen før visning.

- Både vi og arkitekten synes dette prosjektet er svært spennende å jobbe med. Muligheten til å ligge ut mot elva inn til Eidsvoll sentrum kommer ikke igjen. Alle leilighetene vil ha balkong mot elva. Etter mitt syn blir de alle like fine, selv om det naturligvis vil være størst rift om hjørneleilighetene, sier Dæhlie.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.