- Dette resultatet gjør oss bedre rustet til å møte uventede eller uønskede hendelser i tiden framover, sier ordfører Tom Staahle.

57 MILLIONER KRONER

Etter at midler som er bundet opp trekkes fra står kommunen igjen med 57 millioner kroner.

Det er et resultat ordfører Tom Staahle er svært godt fornøyd med. Han sier at det er opp til kommunestyret å disponere de 57 millionene som er til gode fra i fjor.

KOMMUNESTYRET BESTEMMER

I utgangspunktet skal pengene settes på fond, slik at kommunen har en «sparekonto» for framtidige utfordringer.

- Det er utgangspunktet. Men det er opp til kommunestyret, for vi har allerede oppfylt minimumsmålet for fondsavsetning, sier ordføreren.

UTFORDRINGER

Administrasjonen i Ullensaker jobber med en plan for å møte utfordringene innen helse- og sosialsektoren. Det kan være aktuelt å foreslå å bruke noe av pengene for på å få 2017-budsjettet i balanse.

- Det er som sagt opp til kommunestyret. Men jeg kan gjenta at Ullensaker er rustet til å møte disse utfordringene, og sånn sett understreker 2016-resultatet det, sier Staahle.

LES OGSÅ: Har 17,7 millioner for lite bare en måned etter at budsjettet ble vedtatt

- 57 millioner kroner er lite

På spørsmål om Ullensaker kommune laget et for defensivt budsjett for 2016, sier økonomisjef Pål Christian Jacobsen at det er svært vanskelig å treffe nøyaktig.

- Det er riktig nok ikke noe mål for en kommune å gå mest mulig i overskudd. Vi baserer budsjettet mye på erfaring, og det er mange rammebetingelser for det kommende året som ikke er klare når budsjettet vedtas. Derfor kan resultatet bli noe annet enn budsjettet. Det er også viktig å huske at 57 millioner kroner er lite, relativt sett, av et budsjett på om lag 2 milliarder kroner, sier økonomisjefen.

Konstituert rådmann Erlend Eggum er svært fornøyd med at Ullensaker får et overskudd.

- Det kommer godt med. Vi vet ikke hva som skjer i framtida, og å ha penger å sette på konto er en stor fordel. Det betyr at vi har handlingsrom for å møte utfordringer, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.