Det startet da Kjell Nilsen begynte å sykle for snart 40 år siden. Han var omtrent 50 år gammel og sammen med et par gode kamerater startet de Eidsvoll sykkelklubb.

– Vi var bare noen kamerater som syklet, det startet så enkelt som det, sier Kjell Nilsen.

Han hadde akkurat fått seg racersykkel og tråkket rundt på Øvre Romerike. Det var i 1978 og sykkelen var av det gamle slaget.

– Men den var fin og gjorde god fart, husker Kjell Nilsen.

ALDRI HATT GUL TRØYE

Nå er Nilsen 91 år gammel, men har ikke sluttet å bruke pedalene. Han trener hver eneste dag. Men det er lenge siden han var medlem av sykkelklubben.

– Det var andre som tok over og jeg hang ikke med videre. Men jeg fortsatte å sykle. Nå er det jo så mange flinke folk i klubben, sier Kjell, som aldri har eid Eidsvoll sykkelklubbs gule klubbtrøye.

– Vi hadde grønne trøyer i starten. Jeg hadde en slik en liten stund. Men det er veldig lenge siden, sier Kjell.

Han har aldri syklet Trondheim-Oslo, men han syklet fra Oslo til Halden en gang.

– Vi fant ut at det ville være en fin tur, så vi kastet oss på syklene, sier Nilsen.

Han har også syklet Ullensaker rundt flere ganger. Rittet eksisterer ennå og er 60 km langt, som en del av UCK karusellen som arrangeres hvert år.

TERENER INNENDØRS

Om vinteren trener Kjell Nilsen innendørs, på treningssenteret på Letohallen. Han gjør det hver eneste dag, så langt råd er. For det er ikke bare treninga som trekker, på treningssenteret er det både kaffe, vafler og gode venner. – Vi er en gjeng som møtes her. Det er veldig hyggelig. Og det er akkurat slik idrett og trening skal være, det må være sosialt. Det er vel derfor vi startet sykkelklubben også, sier Nilsen.

GJORDE STAS

Nå er dagene uten den gule sykkeltrøya over, for nylig overrasket Bjørn-Erik Nyrud, leder i Eidsvoll sykkelklubb sin grunnlegger med en gave: Sykkeltrøye, lue og diverse utstyr som kan være kjekt å ha når man sykler.

– Det er helt fenomenalt, jeg skal bruke utstyret hver eneste dag, smiler Kjell Nilsen.

Bjørn-Erik Nyrud mener det bare skulle mangle om ikke en av grunnleggerne av klubben skulle få sykkeltrøye. – Det ligger vel an til at vi må sørge for å få Kjell inn i medlemsregisteret igjen også, sier Nyrud.

– Hvis han vil det selv, da. Det håper jeg, sier han. Eidsvoll sykkelklubb har vokst kraftig siden starten i 1978. Nå teller klubben 315 medlemmer i alle aldersgrupper, og flere har nådd elitenivå.

– Vi har medlemmer i alle aldersgrupper og på alle nivåer. Det er moro å lede en så aktiv klubb, sier Nyrud.

LES OGSÅ: Kjell Nilsen (90) har ingen planer om å skru ned tempoet med det første

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.