Møtet holdes i auditoriet på Råholt ungdomsskole.

POLITI, BARNEVERN, KULTUR

– Dette er i forlengelse av saken vi hadde i Eidsvoll Ullensaker Blad om bekymring for ungdommene, særlig i sørbygda, sier nestlederen i Eidsvoll Arbeiderparti, Hege Svendsen.

– Nå inviterer vi til det første av to åpne møter om ungdomsmiljøet. Målet er å kartlegge utfordringene, behovene, ønskene og mulighetene vi har rundt ungdomssatsing i Eidsvoll. Vi har invitert politiet, skole, barnevern og kulturetaten. Vi håper også at det vil komme masse engasjerte foreldre som tar med seg ungdommene sine slik at vi for masse gode innspill og god dialog, sier Svendsen.

MØTEPLASSER FOR UNGDOM

– Ungdomssatsingen er viktig i forbindelse med planene vi har for Råholt og Sundet, og den store veksten vi står ovenfor, sier Svendsen.

– Det er viktig at vi planlegger for gode møteplasser også for ungdommene. Slik det er nå, må utbyggerne bygge lekeplasser når de bygger ut, men gode plasser til ungdom er det ikke krav til, påpeker hun.

– Det er utrolig viktig at vi politikere legger til rette for gode møteplasser og trygge oppvekstmiljøer, og at alle, nærmiljø, skole, barnevern, fritidsaktiviteter, foreldre og andre, jobber sammen for å forebygge og hjelpe ungdom som havner i feil miljø.

HAR OPPLEVD BEGGE SIDER

Svendsen vokste jeg opp på 1980- og 1990-tallet i en bydel i Bergen som vokste slik Eidsvoll gjør nå. Der ble noen av ungdomsproblemene kjempestore.

– Jeg har sett hvor ille det kan gå når man ikke satser. Jeg har begravet klassekamerater som døde så altfor tidlig, sier hun.

– Men jeg har også sett hvor utrolig bra det kan bli etter riktig satsing, legger hun til.

– Lokalmiljøet og politikere startet en organisasjon som het «Flaktveit vi bryr oss». Dermed snudde et tøft ungdomsmiljø til et kjempeflott oppvekstmiljø. I dag er det et trygt og flott sted. Slik resultater krever riktig, langsiktig og nødvendig satsing fra alle, og at vi jobber sammen.

Det tror jeg vi kan få til i Eidsvoll også, sier Hege Svendsen.

«Jeg har sett hvor ille det kan gå når man ikke satser. Men jeg har også sett hvor utrolig bra det kan bli etter riktig satsing».

Hege Svendsen

Nestleder i Eidsvoll Ap

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.