Jessheim storsenter nyeste del åpner tirsdag 31. oktober. Skovly Vest som den heter, er ett av flere byggetrinn i det som utgjøre dagens kjøpesenter. Og åpningsdatoen er ikke tilfeldig, det er på dagen 49 år siden Fakkelsenteret ble åpnet i 1968 som ett av de første kjøpesentrene i Norge utenom byene. Det er den hvite delen mot togstasjonen.

STOR INTERESSE: De virkelige store aktørene ser Jessheim som nytt satsningsområde. 

– Valget av dato er selvsagt helt bevisst. Vi gleder oss enormt og er forberedt på at det smeller her, sier senterleder Christin Brandt.

flyr inn folk

Med smeller mener Brandt storinnrykk. Erfaringsmessig vet hun at slike hendelser trekker solid med kunder og nysgjerrige, ikke minst med tanke på at G-Max, Power og XXL åpner hver sin store butikk. Norrøna og Normal kommer også inn.

– XXL har gått gjennom dette før andre steder, men de tar på ingen måte lett på oppgaven. Derfor flyr de inn 120 erfarne butikkfolk fra hele landet for å være klare for storinnrykk under åpningen, påpeker hun.

G-Max sender 80 butikksjefer og nestledere, i tillegg til at flere leverandører kommer for å bistå. Også lokale sportsklubber de samarbeider med skal hjelpe til. Fra før av vet vi at Powers åpninger trekker mange mennesker.

ØLSPESIALIST: Vil være størst og best på butikkøl.

– Dette er stort både for oss og dem. Jeg er veldig spent, og jeg vet at folk har ventet lenge på dette. sier Brandt.

STØRSTE MODELL

XXLs lokaler alene måler 4066 kvadratmeter. Den er antakelig landets nest største filial.

– Blant annet vet vi at de satser mye på det som skjer bak selve butikken, som verksted og servicesenter for ski og sykkel, sier eiendomssjef Kristian Johansen i Skovly.

– Men 4000 kvadratmeter?

– Ja, de har vurdert nedslagsfeltet på Jessheim som så interessant at de satser med sin største butikkmodell. Alle disse gigantene har sjekket markedet og vet eksakt hva de gjør når de åpner så store butikker, påpeker han.

– Det er absolutt på tide at de etablerer seg her. For oss er det tre tiltrengte butikker, og med dem på plass blir vi et komplett senter, sier Brandt.

– Skovly Vest ligner unektelig på en byggeplass utenfra. Blir dere ferdige tidsnok?

– Ja, men jeg tipper det blir jobbing døgnet rundt når vi nærmer oss. Vi planlegger åpningsfesten i detalj, og forventer lange køer.

– Hva med parkeringsplasser?

– Vi får 850 plasser over fire plan inne i Skovly. Det burde holde en stund, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.