• LEKETØYSBUTIKK. I omgjØras har de en helt egen leketøysavdeling.

Planleggingen har pågått i flere uker. Nå er det endelig klart. Nå er dørene til gjenbruksbutikken – med det treffende navnet omgjØras – åpnet.

– Det er kjempespennende. Her vil det være noe for enhver smak, smiler butikksjef Kjersti Nagel, i det hun tar EUB med på en omvisning rundt i butikklokalene. Det grønne teltet på Miljøstasjonen Dal Skog har alltid vært populært. 20. februar stoppet Øras med gratis uttak av varer fra dette. Nå er det i stedet erstattet av en ny gjenbruksbutikk. Dit har det vært mulig å levere varer i flere uker, men nå er mottaket stengt midlertidig – i første omgang fram til 1. august.

– Det har med kapasitetshensyn å gjøre. Vi har fylt opp tre store lagerhaller med gjenstander, og har rett og slett ikke mer ledig plass. Vi håper å kunne åpne mottaket igjen før 1. august, og nå som butikken er åpen vil det stadig bli mer plass tilgjengelig, poengterer Nagel.

Noe for enhver smak

Gjenbruksbutikken er lagd i brakkene til gamle Nannestad kulturskole.

– Det er gjenbruk på alt, her, smiler Nagel.

I butikken er det kjøkkenutstyr, spisestue, boksamlinger, bilder, leketøysbutikk, møbler og egen avdeling med forskjellige speil. For å nevne noe. Prislappen er fra noen få kroner og oppover.

– Den dyreste enkeltgjenstanden jeg har inne akkurat nå er en ett år gammel sofa til 800 kroner, sier Nagel.

Tanken er at overskuddet for gjenbruksbutikken skal gå til veldedige formål.

– Butikken er blitt kjempefin. Spesielt vil jeg framheve at den er dekorert så fint, sier Kirsten E. Lundem, kommunikasjonsrådgiver på Øras.

– I leketøysbutikken koster varene fra fem kroner og oppover, sier Nagel.

Vaskes og renses

Alle gjenstandene blir grundig vasket og renset før de settes ut for salg i bruktbutikken. Dette skjer i en egen avdeling.

– Har det vært noen utfordringer underveis i opprettelsen?

– Det måtte i så fall være organiseringen av alt vi har fått inn. Det har kommet gjenstander i lange baner, og det har vært umulig på forhånd å kunne si hvor mye vi skulle få inn. Nå lager vi systemer, slik at det også skal bli enklere å ta imot. Dette vil gjøre hele prosessen enda mer strømlinjeformet, svarer Nagel.

Nå gleder de seg bare til å kjenne på responsen fra de besøkende. Hittil virker alt svært lovende.

– Vi har fått mange spørsmål fra folk som lurer på når vi åpner. Flere har kommet bort og spurt når jeg har vært innom matbutikken. Det lover godt, og nå er det godt å kunne si at vi er klare til storinnrykk, smiler Kjersti Nagel.

VANT NAVNEKONKURRANSEN: Av over 100 forslag falt juryen for omgjØras

FAKTA OM OMGJØRAS

  • Gjenbruksbutikk på Miljøstasjonen Dal Skog.
  • Åpnet dørene for besøkende denne uka.
  • Konseptet er lagt opp slik at lokalbefolkningen kan levere inn alt de ikke ønsker å beholde selv, men som de mener andre kan ha glede av.
  • Deretter vaskes og renses gjenstandene som bruktbutikken tar inn, før de selges videre.
  • Overskuddet for butikkdriften skal gå til veldedige formål.
  • Navnet omgjØras var det Mari Kommisrud fra Eidsvoll som foreslo. Hun vant navnekonkurransen som ble arrangert tidligere i år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.