Og forvandlingen har de selv stått for.

– Vi har gjort alt arbeidet selv, bortsett fra elektriker- og rørleggerarbeidet, forteller Torbjørn.

De begynte å bygge om fjøset og låven for mange år siden, og har etter at det begynte å ta form benyttet lokalet til privat bruk. I det tidligere fjøset er det spisesal. Flere bjørkebord, som Torbjørn selv har lagd, har overtatt plassen til dyra. På låven er det blitt snekkerverksted.

ETTERSPURT

– Vi syntes det var hyggelig å bruke låven til noe. Vi fikk etter hvert mange spørsmål fra folk som ønsket å leie lokalet til bursdager og lignende selskaper som vi måtte si nei til. Vi søkte dermed like godt om omdisponering til selskapslokale. Det var flott at dette gikk i orden, sier Torbjørn.

Nylig vedtok plan- og utviklingsutvalget i Nannestad kommune å innvilge søknaden om dispensasjon.

– Det er morsomt å ha gjort alt arbeidet selv. Det har vært mye jobb, men jeg liker jo å holde på. Jeg ble etter hvert som jeg prøvde meg på og klarte nye oppgaver også bedre kjent med meg selv, sier Torbjørn.

Dette understøttes Jane.

– Det største problemet hans er at han ikke klarer å sette seg ned for å slappe av, sier hun.

De har også tre hunder av rasen staffordshire bull terrier som krever sitt.

– DET BLE BARE SÅNN

Ekteparet kjøpte stedet for sju år siden. Jorda som tilhørte Lundgård ble solgt tidligere. De har i dag ei tomt på fem mål.

– Vi hadde ikke tenkt å begynne med dette prosjektet, men så ble det bare sånn, sier Jane.

Torbjørn (62) er AFP-pensjonist, men kjører fortsatt tømmerbil, som han har gjort i 42 år. I tillegg er han altmuligmann på Bruket, driver salg av ved, lager skigarder, portstolper, tar snekkeroppdrag, murer, lafter, sveiser og skjærer tømmer, for å nevne noe.

– Jeg var hos Pål Gunnar Mikkelsplass for å lære å sette opp skikkelig skigard, sier Torbjørn.

Også seks barnebarn får de tid til av og til.

Jane jobber som selger for Baxt, noe hun har gjort i 16 år.

– Å drive selskapslokalet blir derfor en hobby. Vi skal jobbe der begge to, og får litt hjelp fra familien når det er behov. Vi kommer ikke til å ansette noen foreløpig, sier Jane.

FIKK KREFT

Torbjørn fikk kreftdiagnose i 2014.

– Da fikk jeg hormonbehandling, med en bivirkning som gjorde at jeg fikk føle hva depresjon og psykiske problemer er. Det må man oppleve for å forstå hva er. Da brukte jeg arbeid i låven som terapi. Nå er jeg frisk og ser lyst på framtida. Jeg ser på livet med andre øyne nå enn jeg gjorde før, sier han.

LES OGSÅ: Utvikler næringsområde for både små og store bedrifter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.