• VINNERBILDET: Fotograf Tekla Tselentis har fanget et sterkt bilde av en ung og søkende pike.

Hvert år har Medier og kommunikasjon på Nannestad videregående skole en stor konkurranse som avslutning på skoleåret.

– De siste ukene før ferien kan alle 120 elever selv velge kategori og briljere med hva de har lært, sier Per Balch-Barth, faglærer Medier og kommunikasjon ved Nannestad videregående skole.

Fagjuryen begrunner valget av Gullklumpen-vinneren slik:

«Årets vinner inviterer oss inn i en vakker verden. Estetiske bilder antyder at det finnes mer enn det øyet fanger ved første øyeblikk. Her er det lag på lag med både skumle og merkelige dybder som utfordrer hver enkelt og bildene nærmest forlanger ettertanke. Vinneren har et fantastisk fotografisk blikk og behersker de tekniske elementene i redigeringen».

FØLELSER

Tselentis forteller at hun alltid søker etter estetiske og vakre bilder.

– Med årets serie prøver jeg å vise indre følelser på utsiden slik at det blir synlig for andre. Man er fanget i sin egen kropp og det er ikke alltid synlig for andre, sier hun.

Hun foreller at hun satser på en karriere innen visuell kommunikasjon, gjerne noe med sosiale medier slik at man har en interaksjon med publikum.

– Det som er viktig er å formidle det estetiske og vakre. Jeg passer i mediebransjen fordi jeg er en kreativ person og liker det å fortelle historier til et publikum, sier hun.

– Hvert år tenker jeg at vi har nådd det maksimale av hva vi kan forvente av våre elever, men i år er dere jo enda bedre. Avdelingsleder Odd Johnsen står foran elevene i skolens Auditoriet og prøver å oppsummere årets konkurranse.

TRADISJONER

Gullklumpen har lange tradisjoner på Medier og kommunikasjon, og er formet slik at alle elever velger kategori og jobber selvstendig og fritt med å produsere sitt medieprodukt. Lærerne slutter å være lærere og blir henvist til assistentrollen.

Journalistikk, fotografi, illustrasjon, design, motion graphics, musikkvideo og spilldesign er kategoriene, og temaene speiler direkte framtidige karrieremuligheter.

– I alle disse kategoriene er nivået langt over det som er naturlig å forvente på videregående nivå. Her er elevene flinke til å fortelle historier og formidle sitt budskap. Norge trenger innovasjon, kreativitet og nyskaping og utdanningsløpet Medier og kommunikasjon er det smarteste valget unge mennesker kan ta, sier Johnsen.

LES OGSÅ: Russ vant pris – ga pengene til Kreftforeningen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.