• Railriders MC Eidsvoll: Slik ser logoen til den lokale MC-klubben ut. 1854, hjorteskallen, damplokomotivet og navnet er godt synlig.

Det fantastiske arbeidsmiljøet blant de NSB-ansatte på Eidsvoll er allerede godt kjent i hele konsernet. Det meste går på skinner i hverdagen, men nå har de ansatte tatt grep og kommet opp med en nysatsing – denne gangen på to hjul. Den ivrigste av alle er kanskje sjefen – lokførerleder Morten Syversen. Han tok fram motorsykkelen i april, hørte om den nystartede MC-klubben i mai og tok MC-lappen 2. juni. Nå har han allerede slitt ut en tohjuling og er i gang med neste. Det er noe spesielt med NSB-gjengen på Eidsvoll.

– Jeg har kjørt 16.000 kilometer nå. Det er mer enn alle de andre medlemmene til sammen, humrer Syversen. Bare de siste ukene har han vært i Bergen, Florø, Sverige og Danmark på to hjul. For å nevne noe.

– Å kjøre MC er en drøm jeg alltid har hatt, men som jeg aldri har satt ut i live. Da MC-klubben her ble startet måtte jeg bli med, sier Syversen.

Utnevnt til æresmedlem

– Han ble umiddelbart æresmedlem, i og med at han er sjefen vår. Da er det bare rett og rimelig, sier Tor-Henning Flesvik. Han er lokomotivfører og i sommer ble han plukket ut til å styre Sommertoget inn i hjembygda. Eidsvollingen forsikrer at verken han eller noen av NSB-kollegaene har sporet av, til tross for at de nylig startet Railriders MC Eidsvoll – én MC-klubb for ansatte i NSB og folk i deres nærmeste krets.

– Vi hadde en avstemning i gruppa. Alle var enige. Navnet måtte bare bli Railriders MC, i og med at vi alle har den jobben vi har, sier Flesvik. Logoen er utarbeidet av en kvinnelig konduktørkollega fra Hamar.

Hjorteskalle og årstall

– Vi diskuterte oss fram til alle elementene vi ville ha med. 1854 er naturlig, i og med at den første jernbanen gikk mellom Eidsvoll og Kristiania. Bildet av et gammelt damplokomotiv sa også seg selv. Det var viktig å trekke de historiske linjene. Så er det en kjent sak at togene står bak en del elgpåkjørsler. Derfor ble vi enige om å ha med en hjorteskalle som symbol. Og på toppen har vi selvsagt navnet på klubben, sier Flesvik.

– Godt å slippe å holde ruta hele tiden?

– Ja, ingen tvil, humrer Flesvik.

Medlemsmøtene avholdes i NSB-personalets overnattingslokaler ved gamle Eidsvoll stasjon. Ofte legger kollegaene ut på fellesturer i nærområdet. MC-klubben er også startet som et ledd i å ivareta det gode arbeidsmiljøet.

– Vi har et helt unikt fellesskap, sier Mubarik Ahmad – lokomotiv- og MC-fører.

Livet går på skinner for Tor Henning: Styrer Sommertoget i hjembygda

Fakta om Railriders MC

  • MC-klubb startet av NSB-ansatte tidligere i år.
  • Teller 14 medlemmer per i dag. Målet er å øke rekrutteringen.
  • Består av NSB-ansatte og folk i deres nære relasjon.
  • Arrangerer fellesturer og fellesarrangement.
  • Har fått designet en beskrivende logo. Den ble lagd av en konduktør fra Hamar.
  • Har medlemsmøter i Eidsvoll.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.