• SKUFFELSE: Espen Haldorsen (t.v.), og Roger Axelsen fra styret i Nannestad Skisenter Åslia uttrykte stor skuffelse etter at saken ikke ble realitetsbehandlet. Her i diskusjon med Høyres Christian Bendz og Frøydis Brekke.
  • TILHØRERE: Det kom flere tilhørere som ville høre på diskusjonen om Åslias framtid.

At Nannestad Skisenter Åslia har slitt økonomisk har vært kjent i lang tid. Ifølge Roger Axelsen, styreleder i stiftelsen Nannestad Skisenter Åslia, er det ikke mulig å fortsette driften uten at kommunen går inn med ei redningspakke.

– Med resultatet i dette møtet har vi ikke noe å forholde oss til. Vi er skuffet over at saken ikke ble realitetsbehandlet, men det var ikke overraskende, sier Axelsen.

INGEN GARANTI

– Jeg tror ikke det finnes en politiker i Nannestad som ønsker at Åslia skal legges ned. Vi er alle enige om hvor viktig Åslia er for oss alle sammen, men spørsmålet om hva som skal skje med Åslia er så viktig at vi må kunne gå litt grundig inn på de tingene som er kommet fram. Jeg kan ikke garantere for noe når det ikke er utredet, men vi må sørge for at driften i Åslia videreføres på ett eller annet vis, sier ordfører Hans Thue (Ap).

Han forsikret kommunestyret at kommunen ønsker framdrift i saken.

– Det skal ikke stå på kommunen, men det er en del jobbing som må gjøres av Åslia, av kommunen, og av kommunen og Åslia i fellesskap, sier Thue.

VIL SE PÅ ØKONOMIEN

Ordføreren påpekte blant annet at den største utgiftsposten Nannestad Skisenter Åslia har er lønn og andre driftskostnader, og mener man må gå igjennom økonomien til stiftelsen på nytt, og se om det er mulig å redusere utgiftene uten at dette går på tvers av sikkerhetsmessige hensyn.

– Arbeidet med å gjennomgå økonomien må settes i gang umiddelbart. Det er også naturlig å se på sammensetningen av representantene i styret. Kultursjef Ronny Nilsen går inn i styret som kommunens representant, sier ordføreren.

Han opplyser at saken vil komme opp på nytt.

SKUFFELSE

Forslagsstiller Christian Bendz (H) uttrykker også stor skuffelse.

– Det er synd at denne saken ikke ble realitetsbehandlet. Det viktigste punktet var 500.000 kroner til strakstiltak. Dette er helt nødvendig for å komme i gang med kommende sesong. Jeg synes svaret ordføreren ga er tvetydig. Jeg kan forsikre om at Høyre kommer til å fotfølge denne saken. Ordføreren ga ikke Åslia en eneste garanti, sier Bendz

LES OGSÅ: Åslia trues av nedleggelse

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.