Saken ble fremmet for kommunestyret under behandlingen av tertialrapporten. Kommunen har vært i drøftelser med stiftelsen. Forslaget var omforent fra alle partier etter et ekstraordinært møte onsdag, og ble lagt fram av Christian Bendz (H).

USIKRE

– Vi er selvsagt glade for dette vedtaket. men vi er dessverre allikevel usikre på om vi kan åpne bakken denne sesongen. Nå må styret samles for å gå igjennom saken og se hvilken situasjon den setter oss i. Behovet var jo 500.000 kroner, og ikke mer lån, sier Roger Axelsen, styreleder i Nannestad Skisenter Åslia.

Espen Haldorsen, styremedlem i Nannestad Skisenter, ser også vedtaket som positivt, men er i likhet med Axelsen usikker.

– Det er begynnelsen på en prosess, men nå må vi bruke litt tid før vi kan si at vi kan åpne bakken. Vi må gjøre en forsvarlig vurdering, sier Haldorsen.

Stiftelsen ba i utgangspunktet om at kommunen i tillegg til å gi et tilskudd på 500.000 kroner om at kommunen skulle ta over anlegget i Åslia. Dette ble foreslått i en interpellasjon fra Høyre på kommunestyret i september, men ble ikke vedtatt. Stiftelsen har 4,1 millioner i gjeld, som kommunen er garantist for.

Bendz roser både administrasjon og ordfører for resultatet i torsdagens kommunestyremøte.

– Det er gjort en god jobb. Samtlige partier står bak, og det er kjempeflott, sier Bendz.

LÅN

Betingelsen er at lånet skal betales tilbake etter endt sesong, senest 30. juni. Det stilles i vedtaket også krav til større dugnad for å sikre en bærekraftig driftssituasjon og at styret er ansvarlig for driften av skisenteret. Videre påpekes det at arbeidet med å lage en plan for videre drift for Åslia starter, og at dette arbeidet skal være sluttført innen første kvartal 2018. I ett punkt heter det også at medlemmer av stiftelsens styre ikke kan inneha annet lønnet arbeid i stiftelsen.

– Tilskuddet skal benyttes til å sikre videre drift av Åslia, men kan ikke benyttes til utbetaling av lønn eller andre lønnsrellaterte kostnader, heter det blant annet i vedtaket.

VANNSITUASJONEN

Situasjonen for å skaffe nok vann til snøproduksjonen er heller ikke avklart. Kommunen vil bistå stiftelsen med utarbeidelse av søknad for vurdering av konsesjonsplikt for vannuttak fra Vikka. Et annet alternativ som er vurdert er påkobling til ordinær drikkevannsforsyning. Dette anbefales ikke av Kommunal drift.

Det anslås et behov på 10.000-15.000 kubikkmeter vann.

LES OGSÅ: Åslia trues av nedleggelse

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.