Samtidig blir Valtra det eneste traktor­merket de skal selge.

I dag har Ullensaker-firmaet Akershus, Hedmark, Oppland, Buskerud, Trøndelags-fylkene og Troms som distrikt. Nå utvides region sør med både Vestfold og Telemark.

Thor Egil Østengen startet Akershus Traktor sammen med blant andre Ole Hveem for 28 år siden. Da holdt de til i et lite lokale på Kløfta. Begge er fortsatt i bedriften.

- Vi har blitt fryktelig mye større enn vi hadde trodd, sier Østengen.

Lantmännen Maskin er i dag 100 prosent eier av Akershus Traktor. Daglig leder for bedriften, som fra 1. oktober vil ha ti avdelinger med til sammen 115 faste ansatte, er Ole Hveem.

- Da vil vi dekke 60 prosent av det totale landbruksmarkedet i Norge. Vi har en budsjettert omsetning på 651 millioner kroner i år. Det skal vi klare, sier Hveem.

Hovedkontoret blir fortsatt på Jessheim industriområde.

BARE VALTRA

Akershus Traktor har vært forhandler for Claas treskere, presser og øvrig grasutstyr siden 1995, og Claas traktorer siden 2006. Valtra har de solgt siden 2005. Tidligere hadde de også Case. Nå går Claas ut av sortimentet.

- Fra 1. oktober vil på grunn av endringer i markedssituasjonen bli eksklusiv forhandler for Valtra, som har hele spekteret av traktormodeller. Vi mener det blir enklere for alle å forholde seg til kun ett traktormerke. I stedet for Claas høsteutstyr har vi nå en avtale med Fendt. Presser har derimot ikke Fendt, så dette er noe vi jobber med å få på plass med andre profesjonelle samarbeidspartnere, sier Hveem.

Han påpeker at alle som tidligere har kjøpt Claas-maskiner hos dem, og Case for den del, fortsatt får utført service og reparasjoner hos Akershus Traktor.

BLIR IMPORTØR

Bedriften blir også importør for flere produkter.

- Det vil si snøfresere, sandstrøere og utstyr til golfbaner fra Westbjørn. Samtidig blir vi også importør av Kongskilde/Øverum-produkter, det vil si ploger, såbedsharver, såmaskiner, stubbkultivatorer og steinsamler, sier Hveem

I tillegg vil firmaet bli både importør og forhandler av Holms produkter i Norge, som feiemaskiner, snøskjær og galvaniserte sandstrøere, samt tømmerhengere og kraner fra FTG Cranes.

Fra før er firmaet allerede importør og forhandler av Mepu mobiltørker, lagersiloer og annet utstyr. De har også en samarbeidsavtale med Hesselberg om salg av blant annet Komatsu minimaskiner og med Sisu Produkter om blant annet tilhengere, vedmaskiner og planeringsskjær. For kjettinger er Lilleseth Kjetting samarbeidspartner.

- Vi er også blitt store på Can-Am ATV-er og vannscootere, sier Hveem.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.