50,8 millioner passasjerer reiste over Avinors 46 flyplasser i 2016. 28 av dem hadde en økning, mens 18 fikk en nedgang. Det var spesielt god vekst på hovedflyplassen på Gardermoen, (4,5 prosent), Tromsø (4,8 prosent) og Bodø (3,9 prosent). Stavanger hadde en nedgang på 6,8 prosent.
LES OGSÅ: Biofuel til passasjerfly

25 MILLIONER

Oslo Lufthavn Gardermoen passerte 25 millioner for første gang
og endte på nesten 25,8 millioner passasjerer i 2016. Det vil si at halvparten av alle norske flypassasjerer bruker Gardermoen, som er blitt motoren bak nær sagt all vekst spesielt på Øvre Romerike.
- Nye ruter til Boston, Miami, Las Vegas, London Stansted og Vilnius har bidratt til veksten, men det har også vært sterk vekst på etablerte ruter som København, Alicante og Stockholm, sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.
Det var størst vekst på reiser til og fra Spania i 2016, med 300.000 flere passasjerer enn i 2015 (+13 prosent). Størst nedgang var det til og fra Tyrkia, med 190.000 færre passasjerer enn i 2015 (-28 prosent).

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.