Sofavelgerne i hjemmesitterpartiet håper vi får rekorddårlig oppslutning i år. Ved forrige stortingsvalg fikk de en oppslutning på 21,8 prosent. Med andre ord var det flere som valgte å ikke stemme, enn antall stemmer Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Venstre og Sosialistisk Venstreparti fikk til sammen i 2013. De er på størrelse med de største partiene i landet. Det er tankevekkende, og sier litt om hvor stor potensiell politisk makt hjemmesitterne har. Men den er verdiløs om man ikke bruker stemmeretten. Så oppfordringen til dere: Kom dere opp av sofaen og til stemmeurnene.

Vi har det utvilsomt godt her i landet. Det er nok også forklaringen på hvorfor mange blir sittende hjemme – i trygg forvissing om at slik vil det fortsette å være uavhengig av fargekombinasjonen på dem som vinner valget. Andre tenker at én stemme blant de mange uansett ikke har noen betydning, men hvordan skulle det blitt om alle tenkte slik?

Valgdeltakelsen blant unge og innvandrere er normalt spesielt lav. Det grenser mot å være et demokratisk problem. Dette er to grupper som har andre innfallsvinkler, synspunkter og meninger enn gjennomsnittet av dem som velger å stemme. Resultatet kan bli at maktforholdet på Stortinget ikke gjenspeiler hva Norges befolkning faktisk mener.

Det ligger an til å bli en valgthriller, hvor ingenting er avgjort før alle stemmene er telt. Med andre ord: Hver stemme teller. Om du ikke stemmer, bør du også la være å sitte hjemme å klage over utfallet og den politiske retningen de fire neste årene.

Uavhengig av hvem du velger å stemme på: Bruk stemmeretten din. Godt valg!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.