Nyborg er opptatt av parkeringsproblemene ved stasjonene i Eidsvoll. Det er alle de andre folkevalgte også, hver på sin måte.

FORSLAG

I en interpellasjon i kommunestyret tirsdag forslo Nyborg at kommunen skulle ta kontakt med Bane NOR i et forsøk på å få til flere parkeringsplasser. Han foreslo også at kommunen skulle gå i dialog med grunneiere rundt stasjonene for å få utviklet private parkeringsplasser.

LOKK OVER JERNBANEN

Da startet debatten, selv om alle innså at kapasiteten er sprengt.

– Høyre har vært med på å vedta transport- og arealplanen der det sies at parkeringsplasser skal ligge utenfor sentrum, med matebusser til stasjonene, påpekte Terje Tønnessen (Frp).

– Jeg tror ikke vi får til flere parkeringsplasser i Eidsvoll, men kanskje kunne vi ta en dialog med grunneiere, sa han.

John Granly (KrF) kom med en revolusjonerende idé; bygg lokk over jernbanen fra Bekkedalstunnelen til Eidsvoll Verk stasjon!

SYKLE – MED KOFFERT

– Alle behøver ikke kjøre til stasjonen, påpeker Knut bakkehaug (V).

– Får vi flere til å sykle, vil det også bli plass til flere biler, sa han og etterlyste sikre parkeringshus for sykler.

Innlegget fikk Rune Storsve (H) til å komme med en erkjennelse: – Det er et problem å sykle med koffert!

– Går det at å få til en ordning slik at ledige arealer i næringsområdet ved Eidsvoll stasjon kan brukes, undret Olaf Tufte (Ap).

– UNØDVENDIGE FORSLAG

Ordfører John-Erik Vika (Sp) bifalt ikke Nyborgs forslag.

– Det er unødvendig å gå for dem, for vi er alt i dialog med naboene, sa han.

– Dessuten: Skal vi utvikle flere parkeringsplasser, må vi omregulere området, han til.

Det er ikke noe nytt i interpellasjonen til Nyborg, fastslo varaordfører Einar Madsen (Ap).

Og siden det ikke var noe nytt, så ikke de rødgrønne noen vits i å stemme for forslagene.

Og siden Frp ikke trodde på muligheter for flere p-plasser, så partiet heller ikke noen vits i å stemme for forsøk på å få flere. Men partiet stemte for en dialog med grunneierne i nabolagene.

Altså falt begge Nyborgs forslag.

ENSTEMMIGHET

Anders Klaseie (Sp) kom med et forløsende forslag som gjorde at det likevel ble et parkeringsvedtak. I forslaget heter det at kommunen skal fortsette å arbeide med å få orden på parkeringsproblematikken rundt stasjonen.

Det ble støttet av alle.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.