– Akershus har klart størst nettoinnflytting med 7.400 personer, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Nettoinnflyttingen, altså summen av innenlandsk nettoinnflytting og nettoinnvandring, er endret mye fra 2015 til 2016. Kraftigst er nedgangen i Oslo, hvor antallet ble halvert fra 4.900 til 2.400.

HØY PRISSTIGNING

At så mange flytter til Akershus presser boligprisene opp, mer enn noe annet sted i Norge. De økte med henholdsvis 3,8 og 3 prosent i Akershus og Oslo. Dette skaper vansker for folk som vil inn i boligmarkedet, særlig i sentrale områder.

LØPER LØPSK

– Boligprisene løper løpsk, og det er vanskeligere enn noen gang for unge å eie sitt eget hjem. Vi må ta tilbake styringen over boligmarkedet. Markedet har feilet og prisene øker år etter år raskere enn lønnen.

– For hvert år blir boligdrømmen fjernere for dem som ikke allerede har kjøpt, sier Nicholas Wilkinson i Akershus SV.

Han legger skylden på hevder det er boligspekulanter.

– Reglene mot dem i Oslo virker. At Akershus har større prisvekst enn Oslo viser at det er spekulantene som driver opp prisene.

– Det er på tide å skatte dem som tjener seg rike på å eie andres boliger. Bolig skal være noe å bo i, ikke å spekulere i, sier Wilkinson.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.