Klubbhuset til NMK Gardermoen ved Ringbanen brant ned søndag kveld. Brannvesenet kom tidlig fram til at det ikke var tegn til folk i brakkene, og fulgte opp med en kontrollert nedbrenning. Tidlig mandag morgen sitter NMK-medlemmet Frode Skaar i en campingstol, som den eneste ute på plassen, og ser på at en brannmann driver etterslukking. Skaar kjemper mot gråten da han på spørsmål fra EUB forsøker å sette ord på hva brannen betyr for klubben.

- MANGE FØLELSER

- Det blir mange følelser. Det er lagt ned så mange tusen dugnadstimer her, sier Skaar.
Han er blant dem som har brukt klubbhuset mest av alle. Selv om inntrykkene er tunge å fordøye understreker han at det tross alt bare er snakk om bygninger og ikke personskader.
- Men jobben vi har gjort må nå gjøres på nytt. Det vil ta tid å bygge dette opp igjen men vi skal reise oss, sier han.

STORT ENGASJEMENT

Skaar har allerede undersøkt hva av arbeid de eventuelt kan begynne med nå, som ikke vil være til hinder for den videre etterforskningen. Han håper at de kanskje kan begynne å flytte på blikk om ikke så lenge. Der han sitter i stolen tegner han på en skisse av bygget. Han er langt fra den eneste som allerede har begynt å se framover. I klubbens nettgrupper og på brannstedet gjennom kvelden og natten har mange engasjerte rundt klubben meldt seg og varslet bidrag til gjenoppbyggingen.
- Det var mange folk innom her i går kveld. Det var trykket stemning, men vi skal reise oss, gjentar Skaar.

STENGER ANLEGGET

Leder Johnny Gravseth i NMK Gardermoen opplyser at brannen var et stort sjokk og et trist syn. Ingenting av utstyret inne lot seg redde.
- Selv om klubbhuset er forsikret, så er dette er en meget trist dag for klubben og det er vondt og tenke på alle dugnadstimene som er lagt ned og som nå har gått opp i røyk, sier Gravseth.
Når brannvesenet er ferdig på stedet skal brannen etterforskes for å prøve å komme til bunns i hvordan den startet.
- Vi må derfor inntil videre stenge anlegget for all bruk inntil de tekniske undersøkelsene er ferdig, sier Gravseth.

- STERKERE ENN NOEN GANG

Også lederen er klar på at dugnadsånden vil føre til at klubb og klubbhus kommer sterkt tilbake.
- Vi er en sterk klubb med mange dyktige medlemmer som tar i et tak da det gjelder og jeg er sikker på at vi skal reise oss og bli sterkere enn noen gang, sier Gravseth.
LES OGSÅ: Kvinne alvorlig skadet etter brann i rekkehus
LES OGSÅ: Brannmenn rykket ut til brannalarm i Brannmannsvegen

Hendelsesforløpet fulgt på Twitter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.